• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Adıyaman’ın Yüzü Üniversite İle Gülüyor

Adıyaman’ın Yüzü Üniversite İle Gülüyor
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, üniversitelerin kentlere başta ekonomik, sosyal, kültürel birçok katkısı olduğunu vurgulayarak,...

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, üniversitelerin kentlere başta ekonomik, sosyal, kültürel birçok katkısı olduğunu vurgulayarak, "40 adet büyük fabrika kadar Adıyaman'a ekonomik girdimiz var" dedi.

2015 yılında yapılan yatırımlar ve 2016 yılı yatırım programını değerlendiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi'nin ülkenin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Çağımızın en önemli konularından birisi olan bilişim konusunda, Türkiye'de siber saldırılara karşı donanımlı tek üniversite olduklarını belirten Rektör Gönüllü, üniversitenin dört koldan geliştiğini dile getirdi.

2015 yılında yapılan ve 2016 yılında yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Gönüllü, "2015 yılında Derslik ve Merkezi Birimler Projesi başlığı altında önemli işlere imza attık. 2015 yılında Mühendislik Fakültesi'nin fiziki yapısının yüzde 89'unu hallettik. 2016 yılı içerisinde bitirmiş olacağız. Mühendislik fakültesi devasa bir binadır. 25 bin metrekare alana sahip bina içerisinde atölyeler, laboratuvarlar var. Hocalar laboratuvarların içerisinde olacak.

Mühendislik fakültesinde uygulamalı mühendislik şekline çevirdik. Artık 41 adet akredite ettiğimiz fabrika ile anlaşma imzaladık. Öğrencilerimizi bu fabrikalara uygulama için göndereceğiz. Bu manada da sanayiye katkımız olacak. Üniversite para verme yeri değildir bilgi verme yeridir. Üniversite icraat yeri değildir, danışmanlık yeridir.

Teknik Bilimler MYO'ya yeni bir modern bir bina yapıyoruz. Türkiye'de MYO'lar ikinci plana alınır ama biz aksine iki yıllık okullarımızı çok önemsiyoruz. Sanayicilerin işini görecek tüm eğitimleri en iyi şekilde almış, öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Son teknolojik cihazlar ile eğitim alacaklar. Burada da hocalarımız atölyelerde olacak. Bu binada yüzde 67 oranında gerçekleşti. Buda 2016 yılında bitirilmiş olacak. Enstitüler Binası'nı tamamladık. Eğitim Fakültesi Ek Binası'nın yüzde 64'ünü bitirdik.

Açık ve Kapalı Spor Tesisleri Projeleri içerisinde ise Güneş Enerjili Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yüzde yüz tamamladık. 1000 seyirci kapasiteli tribün yapıyoruz. Bu tribünde 2016 yılında bitirilecek. Güneş enerjili yarı olimpik kapalı yüzme havuzu tamamlandı. Adıyaman Evi'ni bitirdik.

Kampüs Alt Yapısı başlığı altında ise yeni kamulaştırdığımız alanın alt yapısını yaptık. Bundan sonra ki 30-40 yılın ihtiyacı olacak alt yapıyı bitirdik. Kampüs alanı yol ve kaldırım yapımına devam ettik. Yollarımız alabildiğine geniş ve düzenli bir şekilde yapılıyor. Bağlantı köprüsünü yaptık. Rektörlük ile kampüs alanını birleştirdik. Kampüs alanının peyzaj ve çevre düzenlemesini yapıyoruz.

Doğal Gölet Projesi'nin yüzde yüzünü tamamladık. Deney Hayvanları Araştırma ve Üretim Merkezi Projesini bu yıl yaptık, inşaatına başlayacağız. Burada önemli bilimsel araştırmalar olacak. Yapı İşleri Daire Başkanlığının raflarında bizim 12-13 yıllık projelerimiz hazır.

İşi yaparken işlerin başında duruyoruz. Lüzumsuz ve anlamsız projelere müsaade etmiyoruz. Projeciliğimi ortaya koyuyoruz. 18 daireli personel lojmanlarının yapımı tamamlandı.

Kongre Merkezi ve Kütüphane Binası bizim için yapacağımız en önemli binalardan birisi olacak. Halka açık olmasını planlıyoruz. Adıyaman Üniversitesinin en prestijli binası olacak. Adıyaman'da etkinlikler için büyük toplulukları bir araya getirebileceğimiz salonlarımız yok. Bu binada 500, 1000 ve 1500 kişilik içerisinde salonlar olacak. Bunun yanında 5 katlı bir kütüphanemiz olacak. Üç sene sonunda insanların çalışabileceği bir kütüphanemiz olacak" dedi.

"40 BÜYÜK FABRİKANIN EKONOMİK GİRDİSİNİ ADIYAMAN'A SAĞLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adıyaman Üniversitesi'nin kurulduğunu ve şuan kente üniversitenin önemli bir ekonomik girdi sağladığının altını çizen Rektör Gönüllü, "Bu yapılanlar hükümetimizin sayesinde oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın sayesinde bu binalar ve hizmetler yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu üniversite kuruldu.

Üniversite Adıyaman'ın en büyük yatırımıdır. Bölgede en yüksek puanla öğrenci alan bir üniversite olduk. Nitelikli öğrenci geliyor. Maddi olarak kente önemli katkı sağlıyor. Adıyaman öğrencisi dışarıya fazla gitmiyor. 20 bin öğrenci ayda 500 TL para harcasa, 10 milyon kenti girdi sağlıyor. Bunun yanında Tıp Fakültesi Hastanesini de açtık. Çok sayıda hastanın dışarı gitmesini de engelledik. Diş Hekimliği Fakültesini de kurduk. 10 milyonda bu hastanelerden kente girdimiz olsa, toplamda 20 milyon girdimiz var. En büyük fabrikada en fazla 500 kişi çalışıyor. Bu kişilerin maaşı 1000 TL'den toplamda 500 bin TL'dir. Biz 40 tane büyük fabrikanın toplam girdisini bu kente sağlıyoruz. Bu imkanı sağladığı için Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Üniversitelerin kentlere her yönüyle faydası vardır" ifadelerini kullandı.

"SİBER SALDIRILARA KARŞI DONANIMLI TEK ÜNİVERSİTEYİZ"

Çağımızın "bilişim çağı" olduğunun altını çizen Rektör Gönüllü, "Üniversite olarak bilişime çok büyük önem veriyoruz. Bu gün Rusya ile siber savaş var. Türkiye'de siber saldırıya karşı tek donanımlı üniversiteyiz. Bununla ilgili yatırım yapan ve program alan tek üniversite biziz. Siber altyapımız çok güvenli. Zamanında birkaç darbe yiyince önlemimizi aldık. Çağımızın en önemli konusu bilişimdir. Siber saldırıya hazır üniversiteyiz. Biz her türlü yatırımı yapıyoruz. Adıyaman Üniversitesi Ülkemizin en prestijli üniversiteleri arasında yerini alacak" şeklinde konuştu.

Adıyaman’ın Yüzü Üniversite İle Gülüyor

Adıyaman’ın Yüzü Üniversite İle Gülüyor

Adıyaman’ın Yüzü Üniversite İle Gülüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim