• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Adıyaman’ın Problemleri TEK TEK Çözülüyor

Adıyaman’ın Problemleri TEK TEK Çözülüyor
Adıyaman'ın milletvekilleri, valisi, belediye başkanı hep birlikte bakanlara ve ilgili bürokratlara ziyaretler gerçekleştirerek, problemlerin çözümünü...

Adıyaman'ın milletvekilleri, valisi, belediye başkanı hep birlikte bakanlara ve ilgili bürokratlara ziyaretler gerçekleştirerek, problemlerin çözümünü sağlıyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, diğer milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ve Belediye Başkanı Hüsrev kutlu Ankara'da ziyaretlerini sürdürüyor.

Adıyaman heyeti, kente daha fazla yatırım ve hizmet gelmesi için ziyaretlerini Bakanlar, müsteşarlar ve genel müdürler nezdinde sürdürüyor. Adıyaman heyeti TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz'i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde, Adıyaman ile ilgili proje ve yatırımlar görüşüldü.

Ziyaretlere ilişkin bilgiler veren TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, " Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'a nezaket ziyareti gerçekleştirerek, güzel istişarelerde bulunduk. Tecrübelerinden istifade ettik. Adıyaman'a olan sevgisini her zaman olduğu gibi ifade etti. Bizde kendisini Adıyaman'a davet ettik.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'yı ziyaretimizde ilimizin derslik ihtiyacı, öğretmen ihtiyacını konuştuk. Bu noktada Sayın Bakanımızın talimatları oldu. Kamulaştırma ihtiyacı olan arsaların kamulaştırılması, okul yapılması gereken yerler programa alınacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik ile ise, Adıyaman'da ki toplulaştırma işleminin hızlandırılması, alt yapılarıyla birlikte köylerimizin mamur hale gelmesi, il müdürlüğü binasının yapımı konusu ele alındı. Bu ihtiyaçlar en kısa sürede giderilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ile görüşmemizde, gençlik ve spor ihtiyaçlarını önceliklere göre belirledik. Müsteşarımız ile müzakere ettik. İlgili birimlere gerekli talimatları verdi. Spor noktasında da gençlik noktasında da ciddi işler yapılacak. Adıyaman sporcu fabrikası olacak. Tesisler noktasında hiçbir ilçemizin eksiğini bırakmayacağız.

DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ziyaretinde ise, Adıyaman'ın en önemli gündemi olan sulamayla ilgili ihtiyaç ve taleplerimizi ilettik. Göletlerden büyük baraj projelerine kadar DSİ Genel Müdürümüzle istişare ettik. Sulama konusunda inşallah Adıyaman ciddi bir mesafe alacak. Bütün taleplerimize olumlu yaklaştı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan'ı ziyaretimizde ise, Adıyaman'ın kentsel dönüşümü, merkezin ve ilçelerin toplu konut ihtiyaçlarını konuştuk. Haritalar üzerinde değerlendirdik. Kısa zamanda toplu konut ihtiyaçları giderilecek. TOKİ ekipleri alanda çalışmaları yapacak. Konut ihtiyacı olan Tut, Sincik, Samsat ilçelerinde konut yapması için taleplerimizi ilettik. İl merkezi ve ihtiyacı olan diğer ilçelerimizde de TOKİ konutları yapımına devam edilecek" dedi.

Proje ve yatırımları her aşamasında takip ettiklerini vurgulayan Aydın, "Adıyaman'da yaptığımız koordinasyon toplantılarında ilin ve ilçelerin önceliklerini, ihtiyaçlarını, ilgili birimlerle istişare etmek suretiyle almıştık. Nerede hangi köyün, hangi ilçelerin hangi ihtiyacı olduğunu biliyor ve aşama aşama takip ediyoruz. Bu projelerin her aşamasında, planlama, proje, inşaat aşamalarında programa alınması, hızlandırılması için ilgili bakan ve bürokratlar nezdinde takiplerimize devam ediyoruz. Adıyaman'ı boş bırakmıyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız bu çalışmalarımıza Valimiz ve Belediye Başkanımızla birlik ve beraberlik içerisinde Adıyaman'ın ihtiyaçlarını ve tüm sorunlarının çözümü için seferber olmuş durumdayız. Bu bağlamda sayın Valimize, Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gittiğimiz her mercide, makamda kapılarıyla birlikte gönüllerini Adıyaman için sonuna kadar açan hükümet yetkililerine, ilgili bürokratlara ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Adıyaman’ın Problemleri TEK TEK Çözülüyor

Adıyaman’ın Problemleri TEK TEK Çözülüyor

Adıyaman’ın Problemleri TEK TEK Çözülüyor

Adıyaman’ın Problemleri TEK TEK Çözülüyor

Adıyaman’ın Problemleri TEK TEK Çözülüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim