• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Adıyaman’ın prestij projesi göz dolduruyor

Adıyaman’ın prestij projesi göz dolduruyor
Adıyaman'ın prestij projesi olan ve 1 milyon 300 dekar alan üzerinde uygulanan Beşpınar Vadi Projesi, son haliyle göz dolduruyor.

Adıyaman'ın prestij projesi olan ve 1 milyon 300 dekar alan üzerinde uygulanan Beşpınar Vadi Projesi, son haliyle göz dolduruyor.

Adıyaman'ın en önemli projelerinden birisi olan Beşpınar Vadi Projesi her geçen gün biraz daha kendini gösteriyor.

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve çeşitli bakanlık ve kurumların destekleri ile sürdürülen çalışmalar göze hitap eder hale geldi.

1 Milyon 300 dekarlık bir arazi üzerine uygulanan Beşpınar Vadi Projesi'nde yeşil alanlar, parklar, sosyal alanlar, spor alanları, göletler, su kanalları, şelale, adacık ve çeşitli müştemilatları ile Adıyamanlıların piknik yapabilecekleri ve dinlenecekleri bir alan inşa ediliyor.

Binlerce ağacın dikildiği proje alanında bazı gazeteciler ile birlikte incelemede bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, projede sona gelindiğini kaydetti.

Çalışmalar ile ilgili gazetecilere bilgi veren Kenan Doğan, "Uzun yılların çalışması sonucunda burası bu hale geldi. İnşallah yıl sonuna kadar insanların burada rahat rahat gezebileceği, piknik yapacağı, sosyal ve sportif aktiviteler yapabilecekleri bir alan olacak. Çimlendirmesini Kasım gibi düşünüyoruz. Şuan yapılan işlerden en can alıcı olanı yapay şelale olacak. Çalışmalar hızla devam ediyor ve Eylül sonuna kadar burası açılacak. Çimlendirme hariç diğer piknik alanlarındaki çalışmalarda aynı dönemde biter diye ümit ediyoruz. Ada kafenin ise kaba inşaatı bitti ve ince işçiliği şuan devam ediyor. Spor salonları yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki baharda burası insanların yoğunlukta olduğu, şen, cıvıl cıvıl çocuk seslerinin yükseldiği bir mekan olacak" dedi.

Projenin bu seviyeye gelmesinde milletvekilleri ve valilerin büyük katkıları olduğunu vurgulayan Kenan Doğan, "Bu konuda emeği geçen tüm valilerimize çok büyük teşekkür ediyorum. Desteğin ötesinde bize liderlik yapıyorlar. Eğer sayın valilerimiz sık sık ziyaret ederek ve ödenek noktasındaki çalışmaları olmasıydı burası şuan bu aşamada olmazdı. Abdullah Erin Valimiz burayı yakından takip ediyor. Eylül'ün sonunda buranın bitmiş halini inşallah göreceğiz. Bunun yanında sayın milletvekillerimizin ödenek noktasında çok ciddi emekleri oldu" ifadelerini kullandı.

Projenin son durumu ile ilgili ise Doğan, "1 milyon 300 bin dekarlık bir alanda çalışma yapılıyor. Birinci aşamada yukarı kısımdaki piknik alanının bulunduğu yerdi. Orayı bir yıl önce bitirdik ve bir yıldan beri faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca taş ev dediğimiz tesis de yaklaşık 1 yıldır yapıldı.

Bu sene piknik alanları ile spor tesisleriyle birlikte Eylül ayında teslim alırsak geriye çimlendirme ve sert zeminlerin kilitli taş döşemesi kalacak. Onu da önümüzdeki aylarda planlayacağız. Ödenek durumuna bakacağız. Milletvekillerimizde bu konuda bir çalışma içerisindeler.

Buranın içme suyuna yönelik bir çalışmamız devam ediyor. Önümüzdeki ay içerisinde onun ihalesi yapılacak. Yaklaşık 6 kilometre ileriden 5 litre kadar su getireceğiz. Burada yapacağımız çeşmelerden o suyu vereceğiz" şeklinde konuştu.

Adıyaman’ın prestij projesi göz dolduruyor

Adıyaman’ın prestij projesi göz dolduruyor

Adıyaman’ın prestij projesi göz dolduruyor

Adıyaman’ın prestij projesi göz dolduruyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim