• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Adıyaman’ın Alt Yapısı Değişiyor

Adıyaman’ın Alt Yapısı Değişiyor
Adıyaman'da olası altyapı problemlerini köklü olarak ortadan kaldırmak için milyon TL değerinde bir yatırım projesi hazırlayan Adıyaman Belediyesi ASKİM...

Adıyaman'da olası altyapı problemlerini köklü olarak ortadan kaldırmak için milyon TL değerinde bir yatırım projesi hazırlayan Adıyaman Belediyesi ASKİM Müdürlüğü tarafından şehrin alt yapısı değiştiriliyor.

belediye başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yaz mevsiminde Adıyaman'ın birçok noktasında çalışmalar yapacaklarını belirterek özellikle Atatürk Bulvarında ciddi bir çalışmanın içerisine girileceği duyuruldu. Şehrin alt yapısının da değiştirileceği vurgulanan açıklamada, "Yeni Sebze Halinin önünden başlayıp Özel Park Hospital Hastanesi'ne kadar kuzey servis yolunun tamamı kalkacak. Kuzey servis yolundaki hatlarımız tamamen çökmüş durumda. Mozaik var, berbat durumda, şimdiye kadar geçici çözümlerle problemler çözüldüğü için altyapı artık sağlıklı işlev göremez olmuş ve bu nedenle yağmur suyu ızgaralarında muazzam bir koku oluşuyor. Bu sorunların çözümü için bulvara müdahale etmemiz şarttı. Yapacağımız çalışma ile kanalizasyon kolektör hattında yukarıdan gelen suyu ikiye böleceğiz. 82. Yıl Devlet Hastanesinden itibaren Şevenk Deresindeki arıtmanın 800'lük taşıyıcı hattına, diğer tarafta da Park Hospitalin önünde bulunan ve pompaj istasyonuna giden hatta şehri ikiye böleceğiz. Menfezde ki bütün bağlantıları keseceğiz. Bu müdahalelerle o kötü kokudan şehri kurtulacağız. Bir de o servis yolundaki hattımızı çalışır hale getireceğiz. Bununla beraber servis yolunda bulunan aspes içme suyu hattını da kendi imkanlarımızla değiştireceğiz. Bu yaz mevsimi vatandaşlarımız için biraz sıkıntılı geçecek ama bu sıkıntılar yaşanmadan şehirlerde yenilik yapılamıyor maalesef. Bismillah deyip işe koyulacağız Allah'ın izniyle. Yeni Hal Pazarının önünde bulunan Şevenk Deresinden çıkıp servis yolundan gelip FİAT Bayisinin yanında çevre yoluna giriyor. Buradan da Malatya yoluna çıkıyor ve Malatya yolunda bulunan Kerge Heykelinden karşıdaki çevre yoluna giriyor. TOKİ yolundan Karapınar kavşağına kadar gelen bu hattımız projesini inşallah bu sene bitirip, ödeneğini ayarlayacağız. Önümüzdeki sene de imalatına gireceğiz. Mart ayının sonunda da yine Malatya yolunda bulunan Kerge Heykelinden yine TOKİ yoluna kadar olan 5 kilometrelik çevre yolunun kuzey şeridinde 600'lük kanalizasyon kolektör hattı döşeyeceğiz. Diğer yağmur suyu hattı Türkiye Petrolleri karşısında bulunan üçüncü çevre yolunda bir şeridini asfaltlamamıştık. Dumlupınar Caddesinden Akkonut'lara, Akkonut'lardan Flamingo yoluna, Flamingo yolundan da Eğriçayı'na uzatacağız. Yine bin 400'lük bir yağmur suyu kolektörü olacak. Bununda Dumlupınar Caddesi bağlantısını bu sene kesin yapmayı planlıyoruz inşallah. Çünkü artık o yolları asfaltlamamız lazım. Geri kalanı da artık mali durumumuza göre ivedi bir şekilde yapmaya çalışacağız. Ayrıca bu sene inşallah Altınşehir Mahallesinin içme suyu sorununu da halledeceğiz. Buradaki problem, yer altındaki su şebekesinin kaldırabileceği yük hesaba katılmadan bu mahalleye 5 bin kişilik bir yurt yapılması oldu. Bu yoğunluktan dolayı su problemi yaşanıyor" denildi.

Adıyaman’ın Alt Yapısı Değişiyor

Adıyaman’ın Alt Yapısı Değişiyor

Adıyaman’ın Alt Yapısı Değişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim