• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Adıyaman’dan ‘Kardeşlik Kervanı’ Yola Çıktı

Adıyaman’dan ‘Kardeşlik Kervanı’ Yola Çıktı
Adıyaman'da 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ve bazı kamu kuruluşlarının birlikte başlattığı "Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı"...

Adıyaman'da 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ve bazı kamu kuruluşlarının birlikte başlattığı "Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı" adlı yardım kampanyasında toplanan yardımlar dualarla yola çıktı.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu öncülüğünde Adıyaman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük destekleriyle Cizre, Silopi, Sur ve Nusaybin'de yaşanan terör olayları nedeniyle, mağdur olan vatandaşlar için toplanan yardımlar TIR'lar ile gönderildi.

Kampanya kapsamında toplanan 170 bin TL para ile 3 TIR dolusu 17 buçuk kiloluk gıda paketleri yapılarak, 2 bin 500 aileye dağıtılmak üzere yola çıktı.

Memur-Sen, İHH gibi 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşunu içerisinde barındıran Sivil toplum Platformunun yaklaşık 1 ay süren yardım kampanyasında toplanan yardımlar düzenlenen törenle gönderildi. Yardımlar Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün duasının ardından gönderildi.

Düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törende Sivil Toplum Platformu adına açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Deniz, "Adıyamanlılar olarak gözyaşı renginin ve alın teri renginin aynı olduğu gerçeğinden hareketle, kardeşlik sınır tanımaz, ten rengine bakmaz, mazlumun kimliği sorulmaz anlayışıyla Sur'da ve Cizre'de yaşanan terör olayları nedeniyle hanelerine, bedenlerine, yüreklerine ve zihinlerine terör kurşunları sıkıldığı için evlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek ve yaralarını sarmak için bugün yanınızdayız, sizinleyiz, birlikteyiz diyeceğiz. Bugün kampanya nihayetinde toplanan 170 bin TL para yardımını 2 bin 500 aileye dağıtılmak üzere hazırladığımız 17 buçuk kiloluk gıda kolilerini TIR'larımızı sizler adına platform temsilcilerimizle birlikte bölgeye giderek kendilerine takdim edeceğiz" diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da, yapılan yardımların bölge halkının sıkıntılarına tamamen derman olmayacağını ancak, yapılan yardımın anlamının büyük olduğunu belirterek, "Güneydoğu'da sıkıntı içerisinde olan hemşehrilerimize, arkadaşlarımıza, geçmiş olsun mahiyetinde böyle bir yardımı yapıyoruz. Hem tarafımızı belli etmek, hem de onların yanında olduğumuzu, dualarımızla yanında olduğumuzu göstermek için böyle bir kampanya başlattık" ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara da, "PKK terör örgütünün hedeflediği bölgede kanton bölge oluşturmaktı ama tutmadı. Biz buralarda yüzde 70, yüzde 80 hatta yüzde 90 oy aldık. Girilmez bölgeler oluşturduktan sonra bölge halkı bizimle birlikte isyan edecek, Suriye'nin bir bölgesinde yaptıkları gibi kanton bölgeler oluşturacağız, buraları Türkiye Cumhuriyetinden ayıracağız, diye düşündüler. Ama bu plan halkın büyük sağduyusu ile halkın devletine ve milletine olan bağlılığı ile tutmadı, yürümedi, başlarına yıkıldı. Bu nedenle bu halka ne kadar destek verilse, ne kadar teşekkür edilse, ne kadar saygı duyulsa azdır" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, "Bu vatandaşlarımızın bir kısmı terörden kaçarak Adıyaman'a geldi. Biz devlet olarak bu vatandaşlarımıza en iyi bir şekilde bakıyoruz. Ancak en büyük örnek davranışı bu gün burada görüyoruz. Ben Adıyaman'da 100'e yakın sivil toplum örgütlerine, kamu kurumlarına, özellikle de sağduyulu Adıyamanlı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu kampanya Adıyaman'daki bu birlik ve beraberliğin güçlenmesine çok ciddi katkı sağladığını düşünüyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik diğer illerimize de, ülkemizin bütün sathına yayılır ve memleketin huzuru artar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından okunan duanın ardından TIR'lar yola çıktı.

Adıyaman’dan ‘Kardeşlik Kervanı’ Yola Çıktı

Adıyaman’dan ‘Kardeşlik Kervanı’ Yola Çıktı

Adıyaman’dan ‘Kardeşlik Kervanı’ Yola Çıktı

Adıyaman’dan ‘Kardeşlik Kervanı’ Yola Çıktı

Adıyaman’dan ‘Kardeşlik Kervanı’ Yola Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim