• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Adıyaman’da Üniversite Adaylarına YGS Öncesi Sınav Motivasyonu

Adıyaman’da Üniversite Adaylarına YGS Öncesi Sınav Motivasyonu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), sınav motivasyonu, sınav kaygıları, doğru meslek ve kariyer seçimi gibi konularda seminerler düzenlemeye devam ediyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), sınav motivasyonu, sınav kaygıları, doğru meslek ve kariyer seçimi gibi konularda seminerler düzenlemeye devam ediyor. HKÜ, üniversite adayı öğrenciler için büyük önem arz eden buseminerlere bir yenisini daha ekleyerek, Adıyaman'da öğrencilerle buluştu.

Adıyaman Bölge Müdürlüğü Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)Kültür ve Kongre Salonunda yapılan seminer, binlerce üniversite adayı öğrencinin katılımıyla ve yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Seminere, HKÜ'den Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve HKÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Eşici katıldı. Seminer Yrd. Doç. Dr. Hasan Eşici'nin sunumlarıyla başladı. Eşici, öğrencilere sınav kaygısı ve kaygının boyutları hakkında geniş çaplı bilgiler verdi. Kaygının unsurları ve boyutu ile ilgili öğrencilere, yaklaşan YGS öncesi önemli tüyolar verdi. Özellikle öğrencilere zamanlarını iyi kullanmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Eşici, "Zaman sizler için en önemli kavramlardan biridir. Eğer bu sınav koşusunda zamanınızı iyi değerlendirirseniz ve etkili kullanırsanız başaran sizler olacaksınız. Sınav günü ve saati gelince o sınavda olduğunuz an çok önemlidir. Daha önce sınav sorularını çok iyi yapıyor da olsanız, sınav bittikten sora da o sorulara tekrar baktığınızda hepsini çözebilseniz bile, sınav anındaki zaman dilimini iyi değerlendirmediğiniz sürece bu size hiçbir anlam ifade etmeyecektir ve bir işe yaramayacaktır. Önemli olan sınavda sakin olmanız ve sorulara odaklanmanızdır. Çok önemli olan bir konu daha var ki; bu sınavı gerçekten istemeniz. Eğer sınavdan önce ben "bu sınavı yapamayacağım, olmuyor" gibi ruh hallerine girerseniz bu sizi sınav anı ciddi anlamda olumsuz etkileyeceği gibi, gerçekten çok iyi bildiğiniz soruları dahi yanlış yapmanıza sebebiyet verebilir. Bu sınavı kazanmayı gerçekten istiyorum ve elimden geleni yapacağım diyerek daima kendinizi bu sınava karşı hazır hale getirin. Ayrıca unutmayın ki bu sınavı kazanamasanız bile bu dünyanın sonu değil. Eğer sınavı kazanamasanız bu sınavdan bir ders çıkarıp, eksik yönlerinizi saptayıp, bir yıl sonra bu sınava daha iyi hazırlanıp daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz" dedi. Hasan Eşici'nin ardından öğrencilere doğru meslek seçimleri ile ilgili önemli söylemlerde bulunan, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz,

"Çok değerli gençler; bir kariyer toplantısı yapıyoruz. Bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kendi karakterinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekiyor. Burada rehberlik öğretmenleri size fayda sağlayacaktır. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Devamlı birtakım klişe meslekler üzerinde duruluyor. "Evet bunlar önemli ama gerçekten bu bölümleri istiyor muyuz?" diye düşünün daha sonra tercih yapınız. Eğer bir meslek seçecekseniz, mesleğin kendisinden çok sizin o meslekle ne kadar uyuştuğunuz önemli. Benim en büyük tavsiyem önce mesleği iyi seçmek ondan sonra üniversite tercihi yapmak gerekir. Üniversitelerin 3 temel görevi var, bunları mutlaka incelemeniz lazım. Birincisi eğitim ve öğretimi çok iyi yapması ki, genellikle çok üniversite bunu çok iyi yapar ama diğer noktalara dikkat etmez. Önemli olan diğer maddeler ise bir üniversitenin, araştırmacı ve gelişimci bir nesli yetiştirmesinin gerekliliğidir. HKÜ sizin üniversiteniz, biz her zaman sizlere gelemesek de siz istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Ayrıca üniversitemiz çok iddialıdır. Bölgenin ilk vakıf üniversitesi ve İstanbul'daki birçok üniversiteden daha başarılıdır" şeklinde konuştu.

Adıyaman’da Üniversite Adaylarına YGS Öncesi Sınav Motivasyonu

Adıyaman’da Üniversite Adaylarına YGS Öncesi Sınav Motivasyonu

Adıyaman’da Üniversite Adaylarına YGS Öncesi Sınav Motivasyonu

Adıyaman’da Üniversite Adaylarına YGS Öncesi Sınav Motivasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim