• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Adıyaman’da sokak oyunları şenliği düzenlenecek

Adıyaman’da sokak oyunları şenliği düzenlenecek
Adıyaman Kent Konseyi tarafından Somut olmayan kültürel miraslardan olan sokak oyunlarının yeniden canlandırılarak korunması ve sonraki nesillere aktarılmasını...

Adıyaman Kent Konseyi tarafından Somut olmayan kültürel miraslardan olan sokak oyunlarının yeniden canlandırılarak korunması ve sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla sokak oyunları şenliği düzenlenecek.

Adıyaman Kent Konseyinin girişim ve organizasyonuyla gerçekleşecek olan sokak oyunları şenliği, Adıyaman Anadolu Lisesi ile Adıyaman Lisesinin katılımlarıyla düzenlenecek. Hazırlanan iş birliği protokolünü Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, Adıyaman Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık ve Adıyaman Lisesi Müdürü Bekir Tunç tarafından imzalandı.

Düzenlenecek organizasyondan dolayı memnuniyetlerini ifade eden Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık ve Adıyaman Lisesi Müdürü Bekir Tunç bu anlamlı girişimden dolayı Kent Konseyine teşekkür ederek, "Öğrencilerimizin kültürlerini tanımaları ve yaşatmaları bakımından bu organizasyonu önemsiyoruz. Oyunların öğrencilerimize ve kültürümüze çok önemli katkılar sunacaktır. Aynı zamanda çocuklarımızın fiziksel, bedensel ve zihinsel yönden gelişmelerine de olumlu etkiler yapacaktır. Unutulan sokak oyunlarımızı bir nebzecik de olsa hatırlamalarını ve çocuklarımızın hayatlarında uygulamalarını sağlamaya çalışacağız. Okullarımızda gerçekten bir şenlik havası yaşanacağına inanıyoruz. Hatta bu sürece öğretmenlerimizi ve velilerimizi de katmayı düşünüyoruz. Bu anlamda Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel'e, çocuklarımızın ve kültürümüzün gelişmesi adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu şekilde bir organizasyonun Adıyaman'da ilk defa düzenleneceğini belirten Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, "Oyun, yaşamayı ve hayatı öğrenmektir. Oyun birçok yönden gelişmek ve sosyalleşmektir. Bu bağlamda sokak oyunlarımız eskiden çocuklarımızın ve gençlerimizin hatta büyüklerimizin dahi en büyük eğlenceleriydi. Aynı zamanda onların hem bedenen, hem zihnen gelişmelerinde çok önemli katkı sağlayan uğraşılardı. Sosyal iletişim sağlama konusunda da önemli bir yere sahip olan bu oyunlarımız, hızla gelişen teknoloji ve değişen yaşam şartları karşısında maalesef unutulmaya yüz tutmuştur.

Gittikçe sanallaşan günümüzde çocuklarımız yalnızlaşmakta, kendi kabuğuna çekilmekte ve adeta ailesine, toplumuna karşı yabancılaşmaktadır. Çevresine, yaşadığı mekana ve hayata karşı hissizleşen, hatta neredeyse mekanikleşen çocuklarımızı, gençlerimizi içine düştükleri bu durumdan bir nebzecik de olsa kurtarmak istiyoruz. Onlara başka dünyalarını varlığını hissettirmek, neredeyse yaşama sevincini tattırmak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu bilincin oluşması konusunda karşılaşılacak en büyük engel mekansal olacaktır. Çünkü sokaklarımızda ve mahallelerimizde yeterli oyun alanları maalesef bulunmamaktadır. Bu etkinlikle bir bakıma bu konuya da dikkat çekmiş olacağız. Bu konuda iş birliğine girerek kültürümüze önemli bir katkı sunan Adıyaman Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık ve Adıyaman Lisesi Müdürü Bekir Tunç'a hassaten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sokak oyunları şenliğinde önce okullar kendi içlerinde etkinlikler ve yarışmalar düzenleyecek.

Oluşturulan takımlar, karşılıklı olarak yarışma ve eğlence ortamı içerisinde halka açık olarak karşılaşacaklar. Şenliklerde kızlar beş taş, ip atlama ve çizgi oyunlarında, erkekler ise çember çevirme, deleme ve yakan top oyunlarında yarışacak.

Bunların yanında müsabakalar esnasında gösteri amaçlı gırcik, çelik çomak ve güvercin taklası oyunlarının oynatılması düşünülüyor. Süreç içerisinde şartlara göre bunlar değiştirilebilecek ve önümüzdeki yıllarda içeriğini ve alanını genişleterek geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim