• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Adıyaman’da "Seher’in kadınları" oyununa yoğun ilgi

Adıyaman’da "Seher’in kadınları" oyununa yoğun ilgi
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü organizesiyle sahnelenen "Seher'in kadınları" isimli tiyatro oyunu ilgi gördü.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü organizesiyle sahnelenen "Seher'in kadınları" isimli tiyatro oyunu ilgi gördü.

Kalkınma Bakanlığı, Sosyal Destek Programı tarafından finanse edilen Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Diriliş Adıyaman projesi kapsamında Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda "Seher'in kadınları" isimli tiyatro oyunu sergilendi. Seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle izlenirken tiyatro oyuncuları ayakta alkışlandı. Oyunda, Milli Mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Nazlı Çığa, Cüneyt İngiz, Soner Türker ve Bekir Behrem'in tarafından sahnelenen oyunda, Kocası Sarıkamış'ta şehit düşen Fatma Seher'in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan senaryo, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarıldı. Her diyaloğu sanatseverlerin duygularına hitap eden ve salonda büyük bir etki oluşturan oyunun sonlarına doğru Türkiye'de öldürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi için vurgu yapıldı.

18-22 Aralık tarihleri arasında sahnelenecek olan tiyatro oyunu izleyicilerden alkış aldı. Tiyatro oyunu sonunda Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Emniyet Müdürü Metin Alper tarafından tiyatro oyuncularına çiçek ve plaket verildi.

Programa, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Metin Alper, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, protokol eşleri, emniyet şube müdürleri, öğretmenler, okul öğrencileri ve polis memurları katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim