• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Adıyaman’da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Adıyaman’da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Adıyaman'daki sağlık yatırımlarını değerlendiren Vali Mahmut Demirtaş, sağlık yatırımlarına hız kesilmeden devam edildiğini belirterek, bu yatırımların...

Adıyaman'daki sağlık yatırımlarını değerlendiren Vali Mahmut Demirtaş, sağlık yatırımlarına hız kesilmeden devam edildiğini belirterek, bu yatırımların tamamlanması ile birlikte Adıyaman'da daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunulacağını kaydetti.

Adıyaman genelinde yapımı tamamlanan Gölbaşı 75 Yataklı Devlet Hastanesi, Sincik 20 Yataklı İlçe Hastanesi, Çelikhan Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Kahta Gölgeli Aile Sağlığı Merkezi tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirildi.

Vali Mahmut Demirtaş, "Samsat 10 Yataklı İlçe Hastanesi, İl Merkezinde Aile Sağlığı Merkezi, Besni İlçe merkezinde Aile Sağlığı Merkezi-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Kahta Akıncılar Beldesi Aile Sağlığı Merkezi, Tut ilçesinde sağlık personeli lojmanı ve Sincik Çamdere Sağlık Evi inşaatları devam etmektedir. Devam eden bu yatırımlarımızı 2016 yılı sonuna kadar tamamlayıp hizmet verir duruma getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Devam eden yatırımların yanı sıra çok sayıda yeni sağlık tesislerinin de 2016 yılı yatırım programına alındığını kaydeden Vali Demirtaş, "Bu yeni yatırımlarımız, il merkezinde Halk Sağlığı Laboratuarı-Halk Sağlığı Merkezi, Yaylakonak Aile Sağlığı Merkezi, Besni ilçesinde Kutluca, Sayören ve Üçgöz Aile Sağlığı Merkezleri, Gölbaşı ilçe merkezinde Aile Sağlığı Merkezi, Sincik Dilektepe Aile sağlığı Merkezi, Tut Yalangoz Aile Sağlığı Merkezi, ve Kahta Narince Aile Sağlığı Merkezi'dir. Ayrıca il merkezinde 2, Kahta ilçesinde 2, Gölbaşı ve Gerger ilçelerinde 1'er adet olmak üzere toplam 6 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu da yatırım programına alındı.

Yatırım programında olup arsa hukuki işlemleri devam eden 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin arsa sorununun da çözüm noktasına getirildi. Valiliğimizce yapılan girişimlerle Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden arsa tahsis değişikliği ile ilgili uygun görüş yazıları alınarak Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gönderildi. Gerekli tahsis değişikliğinden sonra Sağlık Bakanlığı tarafından ihale işlemleri başlatılacaktır. Eski Devlet hastanemizin yerine ise 150 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi de Sağlık Bakanlığı tarafından planlamaya alındı. Tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımları ile ilimiz sağlık hizmetleri fiziki alt yapısı oldukça güçlenecektir. Daha modern mekânlarda sağlık hizmeti sunumu imkânına kavuşmuş olacağız. Bütün çaba ve gayretimiz ilimizi sağlık hizmetleri noktasında daha iyi bir seviyeye getirmektir. Bu yatımların ilimize kazandırılmasında bizlere her anlamda büyük katkı ve destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Sağlık Bakanımıza, değerli Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Adıyaman’da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Adıyaman’da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim