• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Adıyaman’da Örnek İmam

Adıyaman’da Örnek İmam
Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Akıncılar Beldesi'nde Sübhaneke Cami İmam Hatibi Fikret Akman, her gün sabah namazının ardından cami bahçesinin yanı...

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Akıncılar Beldesi'nde Sübhaneke Cami İmam Hatibi Fikret Akman, her gün sabah namazının ardından cami bahçesinin yanı sıra cadde ve sokakları temizliyor.

Kahta ilçesine bağlı olan Akıncılar Beldesi'nde Sübhaneke Cami İmam Hatibi Fikret Akman, örnek bir davranış sergiliyor. Örnek imam, her gün sabah namazından sonra caddeleri temizleyerek, büyük takdir topluyor. Yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı camide sabah namazını kıldıran Fikret Akman, cemaat dağıldıktan sonra camiye yakın olan caddeleri temizliyor. Her gün caddeleri süpürge ile süpüren Fikret Akman, ilk zamanlarda belde halkının tepkileriyle karşılaşmasına rağmen pes etmeyip göstermiş olduğu samimi duygularıyla gönüllerde taht kurdu.

Her gün Allah rızası için temizlik yaptığını ifade eden Sübhaneke Cami İmam Hatibi Fikret Akman, "5 yıldan beri bu camide görev yapıyorum. Geldiğim günden beri her sabah namazından sonra bu temizlik işini yapıyorum. İlk zamanlarda çok tepki oluyordu. Fakat zamanla biz bunu anlattık, neden temizlediğimizi, neden yaptığımızı söyledik. Yapmamızın sebebi de biz din görevlisiyiz. Temizlik hakkında insanlara her gün şöyle temiz olun, böyle temiz olun diye konuşurken onu hayata geçirmek adına bunu kendimizde uygulamak istedik. Allah için yapıyoruz, Allah rızası için yapıyoruz. İnsanlara da bunu anlatıyoruz. Bunun benim işim olmadığını söylüyorlar, fakat her iş bizim işimiz. Bunu ben sadece burada yapmıyorum hayatımın her köşesinde yapmışımdır. İslam adına, din adına, insanlık adına yapıyorum. Bizim dinimiz İslam dini, temizliğe önem veren bir dindir. Peygamberimizde temizliğe çok önem vermiştir. Temizlik imandandır hadisi şerifi de bulunmaktadır. Buradaki iman bir kişi değildir. İman iç duygumuz, insanın kalbindeki inanç duygusudur" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ise "Sübhaneke Cami İmamı Fikret Akman yaklaşık 5 yıldan beri bu camimizde görevli olarak çalışmaktadır. Kendisi gerek beldemizde gerek bölgemizde halkın içerisinde çok farklılık oluşturdu. Her sabah namazdan sonra kendisi hem caminin etrafını hem de camiyle ilgili ara caddenin temizliğini yapıyor. Sokakları temizliyor. Bu tabi ilk bu hareketleri yaptığı zaman belde halkı tarafından bir tepki gördü. Tepki görmesinin sebebi bir imamın sokağı temizleme noktasında halkın tepkisiyle karşılaştı. Fakat halk sonradan buna alıştı. Baktı ki gerçekten sokaklar temizleniyor; kendisi bir hizmet veriyor. Bu hizmetten dolayı daha sonra ilgi gördü. Bizde bu davranışından dolayı kendisine çok teşekkür ettik. Bizim içinde bir ilk oldu, çünkü bir imamın böyle bir beldede sokağı temizlemesi hem belediyemize bir katkı sunuyor. Hem de bir örnek oluyor. Halkımız için örnek oldu, belediyemiz için örnek oldu" şeklinde konuştu.

Akıncılar Beldesi Sübhane Cami Dernek Başkanı Bekir Yılmaz ise "İmamız buraya geldiği andan itibaren çok çalışmalar yaptı. Allah kendisinden razı olsun. Süpürdüğü mıntıka bellidir. Sabah namazından sonra evine gitmez, işini bitirdikten sonra evine gider. Hepimiz razıyız kendisinden, Allah'ta razı olsun inşallah" diye konuştu.

Adıyaman’da Örnek İmam

Adıyaman’da Örnek İmam

Adıyaman’da Örnek İmam

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim