• BIST 9709.19
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Adıyaman’da İlk Defa Beyin Baloncuğu Ameliyatı Yapıldı

Adıyaman’da İlk Defa Beyin Baloncuğu Ameliyatı Yapıldı
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa beyin baloncuğu (Anevrizma) ameliyatı gerçekleştirildi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa beyin baloncuğu (Anevrizma) ameliyatı gerçekleştirildi.

Beyin Cerrahi Servisine şiddetli baş ağrısı nedeniyle başvuran bir hastayla ilgili doktorlarlar tarafından muayene edilip "Anevrizma" teşhisi konuldu. Teşhisin konulmasının ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahları Yrd. Doç. Dr. Cem Yücetaş ve Yrd. Doç. Dr. Necati Üçler tarafından ameliyat edilerek hasta eski sağlığına kavuşturuldu.

Adıyaman'da ilk defa gerçekleştirilen beyin baloncuğuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Cem Yücetaş, "Bir çok kişide oluşabilecek ancak belirti vermeyen bir hastalık olan Anevrizmanın tespitinin zor olduğunu, kanayana kadar bir belirti göstermemektedir. Bu nedenle gün içinde şiddetli ve bıçak saplanır gibi baş bölgesine giren ağrıları önemsemek gerekiyor. Bu sayede zamanında yapılan tetkiklerle ortaya çıkabilecek beyin baloncuğuna doğru ve zamanında müdahale hayat kurtarmaktadır. Bu hastalığın halk arasında baloncuk olarak bilinen beyin anevrizmasının kafada ne zaman patlayacağı belli olmayan bir saatli bomba gibi tehlikelidir. Ailesinde beyin kanaması geçirenler, bilinen damar hastalıkları olanlar, yüksek tansiyon, şeker hastalığı olanlar, alkol ve sigara kullananlar risk altındadır. Bu nedenle her yaş grubunda karşımıza çıkabilecek bu hastalıktan korunabilmek için vatandaşlarımızın erken teşhis ve tedavi için hekim kontrolünde olmaları ve baş ağrılarını önemsemeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Yrd. Doç.Dr. Fatih Doğan, "Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz günden güne hasta odaklı hizmet kalitesini arttırmaktadır. Artık birçok hastalığın teşhis ve tedavisinde gelişen tıp teknolojisi ile birlikte hastalarımız mağdur olmadan, zaman kaybetmeden ve il dışına sevk etmeden kendi hastanemizde tedavi ediyoruz. Doğan; bu ameliyatı gerçekleştiren hekim arkadaşlarıma göstermiş oldukları özveriden ve gayretten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan anevrizma hastalığı halk arasında Ebru Gündeş'in hastalığı olarak da biliniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim