• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Adıyaman’da Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı

Adıyaman’da Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı
Terör nedeniyle Güneydoğu'da evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için Adıyaman'da ki 50 sivil toplum kuruluşu "Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik...

Terör nedeniyle Güneydoğu'da evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için Adıyaman'da ki 50 sivil toplum kuruluşu "Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı" adlı yardım kampanyası başlattı.

Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden terör nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlar için Adıyaman'da yardım kampanyası başlatıldı.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Müftülüğü başlatılan yardım kampanyasına destek veriyor.

İslami ve insanı hassasiyetleri olan İHH, Memur-Sen, Gökkuşağı Derneği'nin de içinde bulunduğu yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşun birlikte başlattığı kampanya bir ay sürecek. Şubat ayı sonunda sona erecek olan "Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı" adlı kampanyada nakit para ve kuru gıda yardımı toplanacak. Demokrasi Parkı'nda kurulan yardım standına vatandaşların ilgi göstermesi bekleniyor.

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet ederek, "Hemen yanı başımızda Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Silopi ve Mardin Nusaybin'de yaşanan terör mağduru aileler için, vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası başlattık. Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı sloganıyla başlattığımız bu yardım kampanyasına tüm vatandaşlarımızın destek vereceğini umuyoruz. Bizim burada ki amacımız o bölgedeki mazlumlara, mağdurlara kesinlikle gönderdiklerimizle hayatlarını kurtaracak değiliz. Ancak onlara kardeş olduğumuzu, onlarla birlikte olduğumuzu, onlara komşuluk hakkımız gereği onların yanında olduğumuzu, terörle onları anmadığımızı bilmelerini istiyoruz. Oradaki insanlarımızın terörden korkmamalarını istiyoruz. Orada ki halk terörden bıkmış. Biz inşallah onların yanında olacağız, onlarla birlikte olacağız, onlara yardım elimizi uzatacağız. Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına tüm halkımızdan, kamu kurumlarımızdan, duyarlı olan bütün Müslümanlardan bu kampanyaya destek vermelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, Adıyaman'da bazı kamu kurumlarının desteği ile 50'ye yakın STK'nın yardım kampanyası başlattığını belirterek, "Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşu Platformu olarak yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşuyla bir araya gelip Güneydoğu'da, Sur ilçemizde, işte Silopi'de Cizre'de yaşanan bu terör hadisesi sonucunda mağdur olan ailelerimize destek olmak adına bu kampanyayı başlatıyoruz. O insanların yalnız olmadığı, bu çatışma süreci bittikten sonra, terörün tamamen temizlenmesinden sonra tekrar bu halkın terörün vicdanına terk edilmemesi adına Adıyaman'dan İslami ve insanı hassasiyeti olan herkesin o insanların kardeşi olduğunu, kardeşlik hukuku gereği bu insanlara destek olmamız gerektiğini düşünerekten böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanyanın sonucunda inşallah bu yardımları kendi elimizle gütürüp, Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşu Platformu olarak, oradaki kardeşlerimize teslim edeceğiz, dağıtacağız. Aslında bu bir vicdan hareketidir. Bundan sonrada bu kardeşlerimizi orada yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz ise, Güneydoğu'da terör travmasının olduğunu belirterek, "Bu travmanın aşılabilmesi için tek başına terörle mücadeleyi devletin yürütmesi tamamlayıcı olmayacaktır. Bu anlamda sivil toplum platformu olarak da biz Adıyaman'da terörün hayatını çaldığı bu masum insanların, Kürt vatandaşlarımızın, bölge insanının, bu travmadan kurtulmak adına, destekçi olmak adına buradayız. Biz Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşu Platformu olarak biliyoruz ki, kardeşlerimiz ile hem maddi hem de manevi anlamda yan yana gelmez isek, bu terörü besleyen tüm unsurlar daha cesaretlenecek ve ne yazık ki bu travmayı daha da derinleştirecek" ifadelerini kullandı.

Bem-Bir-Sen Başkanı Mahmut İnan ve Kanaat Önderi Ahmet Doğan'da konuşmasında, Adıyamanlı vatandaşları yardım yapmaya çağırdı.

Adıyaman’da Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı

Adıyaman’da Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı

Adıyaman’da Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim