• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi
Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneğinin ev sahipliğinde yapılan "2. Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim" çalıştayı gerçekleştirildi.

Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneğinin ev sahipliğinde yapılan "2. Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim" çalıştayı gerçekleştirildi.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim çalıştayında Adıyaman ve Türkiye'de ki tekstil ve hazır giyim sektörü masaya yatırıldı.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştaya Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ve iş dünyasından kişiler çalıştaya katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, Adıyaman'ın teşvik yasası başta olmak üzere bazı nedenlerden dolayı mağdur edildiğini dile getirerek, pozitif ayrıcılık yapılması gerektiğini vurguladı.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk ise, Adıyaman OSB'de ki ve ilçelerde ki OSB'lerin genel durumları ile ilgili bilgiler vererek, çıkacak olan bölgesel teşvik ile istihdamın artacağına inandığını söyledi.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, yabancı yatırımcılardan çok yerli yatırımcıların kendi kentlerine yatırım yapmasının önemine işaret ederek, yabancı yatırımcıları "yörük" olarak adlandırarak, yerli yatırımcılara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, Adıyaman ve üniversiteden bahsederek mühendislik fakültesi öğrencilerinin son yılında sanayide uygulamalı eğitim aldığını kaydederek, bu sistemi diğer bölümlere de yaymayı düşündüklerini söyledi.

Ekonomi Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Celal Toprak ise, Adıyaman'ın tekstil ve hazır giyim merkezi olmak için elinde üniversite, teknik alt yapı, organize sanayi bölgesi gibi tüm imkanların olduğunu belirterek, bu kadar imkana rağmen işsizliğin olmasının anlaşılamaz olduğunu kaydetti.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, ise sektörlerin gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, " Sanayici 7 milyarlık dünyada rekabet ediyor. Maliyet faktörlerine özen göstermeliyiz. Ama asla insanlarımızı bir maliyet unsuru olarak görmemeliyiz. Onlar bizim için çok önemlidir, ülkemiz içinde insanımız içinde çok önemlidir. Daha çok düşünen üreten bir yapı oluşturmamız gerekiyor. Adıyaman bizim için çok önemlidir. Biz mermer, cam ve seramik, otomotiv gibi ihracatı yüksek olduğu belirtilen sektörlerin kilogram fiyatı düşüktür. Tekstil ve hazır giyimin kilogram fiyatı yüksektir. Avrupanın zorunlu olarak hazır giyim alması gereken rakam ihtiyacının yüzde 20'sidir. Hızlı servis, maliyet, tasarım, açık hesap gibi avantajlarla bile biz Avrupanın ihtiyacının yüzde 12'sini karşılıyoruz. Çok çaba gösteriyoruz ama nitelikli çaba göstermiyoruz. Kendimizi geliştirelim. Önce kendimizi geliştirirsek ürün nitelikleşir ve katma değer yükselir. Öncelikle şehirlerimizi tasnif, hepsinde ne yapılabilirin düşünülmesi gerekiyor" dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, ülke gündemindeki konjektörel değişimlerden iş dünyasının etkilendiğine işaret ederek, "Dünya üzerinde bir çok ülkenin uzun yıllar yaşayacağı gündemi bizler 1 yıl içerisinde yaşadık. İçeride ve dışarıda yaşadığımız terör süreciyle ülkemizin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu hepimiz görüyoruz. Demokrasi dışı güçlerin ülkeyi kaosa süreklemek istemesine asla müsaade etmeyeceğiz. Elbette olumsuzluklar ülke ekonomisinde artçı sarsıntılar yaşamıştır ancak 15 Temmuz yakaladığımız uzlaşma kültürüyle bu şoklara karşı dayanıklı olduğumuzu gösterdik. Şimdi yapmamız gereken üretimin önünü açabilecek ekonomik ve yapısal reformların hızlandırmaktır. Yapısal reformlarla büyümenin önünü açacağına inanıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, yatırımcılar için Adıyaman'ın her yönüyle avantajlı olduğunu belirterek, " Fabrikanızı seviyorsanız, çoluk çocuğunu seviyorsanız Adıyaman'a gelin. Adıyaman'ın suyu, havası, ortamı, güvenliği, her şeyiyle güzel. Burada bir fabrikanız olduğunda başınızı yastığa koyduğunuzda rahatça uyuyacaksınız. Adıyamanlı o fabrikaya sahip çıkar. Adıyaman'da güvenlik sorunu yok. Adıyaman'da kadın ve erkek işçi potansiyeli yüksektir" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, "Ülkemizde iş sağlayan, ekmek sağlayan işadamlarımız büyük bir fedakarlık ve çaba içerisindeler. Ekonomik, sosyal anlamda imkanlar sunuyorlar. Onlara minnettarız. Hepinize ve hepsine minnet borçluyuz, teşekkür borçluyuz. Bütün dünyanın bir köy haline geldiği, teknoloji ve iletişim çağının yaşandığı, hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşadığı bir dönem yaşıyoruz. Kalkınmayı sağlamak için işverenlerimiz önde olacak biz onlara destek olacağız. Özel sektör, işadamları, sivil toplum kuruluşları bu toplumun önünde gidecek biz destekleyeceğiz. Bizler Adıyaman'da devletin temsilcisi olarak her türlü görevi, her türlü imkanı girişimcilerimizin imkanına sunmak zorundayız" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Çalıştay verilen aradan sonra "Adıyaman ve çevresinin potansiyeli nasıl harekete geçirilir?" ve "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tekstil ve hazır giyimde sektörel kümelenme" konularında panel gerçekleştirildi.

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim