• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Adıyaman'a gelen turist sayısı yüzde 50 arttı

Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Adıyaman, ekonomik krizin bittiğinin ilk sinyalini Nisan ayındaki verilerle ortaya koydu. Adıyaman'a gelen turist sayısında yüzde 50 artış tespit edildi.

Son yıllarda keşfedilen Perre Antik Kenti, dünyanın sekizinci harikası olarak gösterilen Nemrut, Sahabe Saffan Bin Muaattal türbesi ve birçok tarihi eseri barındıran Adıyaman'a bu yıl ciddi bir turist akınına uğradı. Birçok kültürün yaşadığı Adıyaman'ın bu tarihi ve kültürel birikimine karşın turistler otellerde yer bulamamaktan yakınıyor.

Turizmde son yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne doğru yoğun bir rağbet olduğunu ifade eden Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Adıyaman'ın turistlerin tercihinde ön sıralarda yer aldığını dile getirdi. Adıyaman'ın çok eski bir tarihe sahip olduğunu kaydeden Ekinci, "Adıyaman gerek tarihi eserler, gerekse inanç turizmi bakımından oldukça önemli bir yer. Dünyanın 8'inci Harikası Nemrut, Perre Antik kenti yıllarca birçok kavme ev sahipliği yapmış bir şehir. Bunun yanında Türkiye'de yeri bilinen iki sahabeden biri olan Saffan Muattal hazretlerinin türbesi bulunmaktadır. Bu da inanç turizmi bakımından önemli bir değer." dedi.

Bu sezon turistleri kaldıracak alt yapının ihtiyacın çok altında olduğundan yakınan Ekinci, şöyle konuştu: "Eski verilere bakmaya gerek yoktur. Sadece 2010 yılı Nisan ayına baktığımızda 2009'da Nisan ayında yerli turist 3 bin 646 iken 2010 Nisan ayında yerli Turist 5 bin 438 oldu. Yabancı Turist ise 2009 yılı Nisan ayında 749 iken, 2010 yılı Nisan ayında bin 406 oldu. Bizi arayan grup sorumlularına cevap veremiyoruz. Yeterli konaklama yerimiz olsa turizm patlaması yaşanacak. Yatak sayısı arttıkça bu sayı artar."

Yabancı turistlerin ülke ekonomisine ciddi katkıları olduğuna dikkat çeken Ekinci, "Adıyaman turizm yönünden büyük mesafeler aldı. Bunun meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Ben inanıyorum ki eksiklerimizi giderirsek Adıyaman yılda 1 milyon turisti rahatlıkla ağırlar. Görüyorsunuz ki turizm kriz falan dinlemiyor. Bu gelen turist sayısından rahatlıkla gözlemliyoruz." diye konuştu.

İSTANBULHABER AJANSI

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.aksiyonhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim