• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Adıyaman Üniversitesi Türkiye Ve Dünya Üniversiteleri Arasında Üst Sıralara Yerleşti

Adıyaman Üniversitesi Türkiye Ve Dünya Üniversiteleri Arasında Üst Sıralara Yerleşti
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, Türkiye üniversitelerinin Türkiye ve Dünya'daki...

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, Türkiye üniversitelerinin Türkiye ve Dünya'daki 2015 yılına ait genel ve alan sıralamalarını açıkladı.

URAP tarafından açıklanan sıralamalara göre Adıyaman Üniversitesi Türkiye'de 27'inci, Dünya'da 1183'üncü sıraya yerleşti. URAP, üniversitelerin genel sıralamasını belirlerken, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kriterlerini kullandı.

Dünya üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla yürüyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yoğun ve odaklanmış bir mesai ile üniversitenin başarılı olması, Adıyaman'a ve ülkemize yaraşır bir seviyede olması için bütün güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, "Fedakarca çalışan kadrolarımızla ve sevgili öğrencilerimizle birlikte uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek bir üniversite oluşturmayı hedefleyerek girdiğimiz bu yolda her geçen gün büyüyerek ve gelişerek hizmet vermeye devam ediyoruz. İlim ve kültür merkezi olma yolunda ilerleyişimiz devam ediyor. Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Başta akademisyen arkadaşlarım olmak üzere idareci, çalışan ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum.

Adıyaman Üniversitesi farklı, farkında ve fark ettirici özelliklere sahip olmanın gerekli donanımını sağlama ve oluşturma noktasında her türlü gayreti göstererek, tüm kadrosu ile birlikte, geleceği tasarlayan nesiller yetiştirme sevdasını yüreğinde her zaman taşıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Türkiye Ve Dünya Üniversiteleri Arasında Üst Sıralara Yerleşti

Adıyaman Üniversitesi Türkiye Ve Dünya Üniversiteleri Arasında Üst Sıralara Yerleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim