• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Adıyaman Üniversitesi Hem Büyüyor Hem De Adıyaman’ı Büyütüyor

Adıyaman Üniversitesi Hem Büyüyor Hem De Adıyaman’ı Büyütüyor
2006 yılında kurulan ve 10. yılını kutlamaya hazırlanan Adıyaman Üniversitesi, fiziki yapı, eğitim kalitesi ve bilimsel çalışmaları ile gelişirken,...

2006 yılında kurulan ve 10. yılını kutlamaya hazırlanan Adıyaman Üniversitesi, fiziki yapı, eğitim kalitesi ve bilimsel çalışmaları ile gelişirken, Adıyaman'a da bir çok yönden katkı sağlıyor.

Nisan ayında 10. yılı kutlayacak olan Adıyaman Üniversite kampus alanında devasa binalar yükselmeye devam ediyor. Eğitim binalarının yanında sosyal ve sportif faaliyetlerin yürütüleceği binalarında hızla yükseldiği Adıyaman Üniversitesi kampus alanı içerisinde bugün itibariyle 170 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriliyor.

Nitelikli öğrenci yetiştirmeyi hedef edinen Adıyaman Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 20 bine ulaştı. Adıyaman Üniversitesi bir taraftan gelişirken diğer taraftan Adıyaman'a hem maddi hem de bilimsel katkı sağlıyor.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi'nin kendisiyle aynı dönemde kurulan üniversitelerden çok önde olduğunu vurguladı.

Öğrenciler ile sık sık bir araya gelen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kampus alanında öğrenciler ile birlikte yemek yiyerek onların sorunlarını dinliyor.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kampus alanı içerisinde 170 bin metrekare kapalı alanda hizmet verildiğini ve öğrenci sayısının 20 bine ulaştığını belirterek, nitelikli öğrenciler yerleştirmenin gayretinde olduklarını dile getirdi.

Rektör Gönüllü, "Geleceği olan programlar açmaya gayret ediyoruz. Şuan inşaatı devam eden Mühendislik Fakültesi iki ay içerisinde tamamlanmış olacak. 28 bin metrekare kapalı alanıyla devasa bir bina olacak. Adıyaman'a ve Türkiye'ye çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Araştırma ve geliştirme bakımından, Adıyaman'ın teknik kapasitesini arttırması bakımından, sanayiye desteği bakımından önemli katkıları olacak. Şuanda bizim 5 mühendislik bölümümüz aktif durumda, öğrenci alıyoruz. Bu sene mühendislik fakültesinden ilk mezunlarımızı vereceğiz ve Türkiye'de az bulunan birkaç üniversitede bulunan, "uygulamalı mühendislik" ile öğrencilerimizi mezun edeceğiz. Öğrencilerimiz son sömestri tamamını sanayi sektöründe bizim akredite ettiğimiz uygun gördüğümüz tesislerde uygulamalı eğitim alacak. Burada çok farklı geleceğe hazır ve ülkemize layık mühendisleri yetiştirmek amacındayız.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulumuzun binası da bitmek üzere. Orada da iki yıllık teknik personel yetiştireceğiz. Ülkemizin ne büyük problemlerinden birisi nitelikli personel, kalifiye elemandır. İki yıllıklarda önemli ölçüde bir eksiğimiz var. Burada ki laboratuarlarımız ve atölyelerimizle inşallah ülkemize hizmet edeceğiz. Sanayiye en iyi şekilde hazır olacak öğrencileri, mühendisleri, teknikerleri üniversitemizden mezun edeceğiz. Eğitim Fakültemizin devasa binasının bitmesine çok az kaldı. Bu sene temelini atacağımız birçok binalarda var. Büyük bina olarak, kongre merkezi ile kütüphanemizin var. Kongre merkezi ve kütüphaneden aynı zamanda halkımızın da yararlanması söz konusu olacak. İki ay içerisinde binaların temelini atacağız." dedi.

Üniversitelerin bulundukları illere çok büyük katkılar sağladığını kaydeden Rektör Gönüllü, "Üniversitemizde binlerce öğrencimiz eğitim görüyor. Üniversitenin ekonomik olarak katkısı çok büyük. Bunun yanında birçok yönden katkı sağlanıyor. Tıp Fakültemiz vasıtasıyla bölgemize hizmet ediyoruz. Adıyaman ve bölgemize bazen de Türkiye'ye yani dışarıdan hastalar gelebiliyor. Kalite belgesi olan bir üniversite olduğumuz için bütün işlerimizde daha geniş düşünüyoruz. Üniversiteler çok büyük katkıların başlangıcını sağlar. O yörelerin gelişmesinin başlangıcını sağlar. Tabii maddi kazancın ötesinde birçok insanların değişimi, gelişimi bakımından da önemli katkısı olur. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen kendimizle beraber kurulanların önündeyiz. Bizden önce kurulmuş birçok üniversitenin de bazı bölümlerinden iyiyiz" diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Hem Büyüyor Hem De Adıyaman’ı Büyütüyor

Adıyaman Üniversitesi Hem Büyüyor Hem De Adıyaman’ı Büyütüyor

Adıyaman Üniversitesi Hem Büyüyor Hem De Adıyaman’ı Büyütüyor

Adıyaman Üniversitesi Hem Büyüyor Hem De Adıyaman’ı Büyütüyor

Adıyaman Üniversitesi Hem Büyüyor Hem De Adıyaman’ı Büyütüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim