• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Adıyaman Üniversitesi 10. Yılını Kutluyor

Adıyaman Üniversitesi 10. Yılını Kutluyor
Adıyaman Üniversitesi'nin 10. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri senfoni orkestrasından mehteran takımına, aşk-ı nebi karma İslam sanatları sergisinden,...

Adıyaman Üniversitesi'nin 10. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri senfoni orkestrasından mehteran takımına, aşk-ı nebi karma İslam sanatları sergisinden, resim ve heykel sergisinin açılışına dolu dolu başladı.

2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi kuruluşunun 10. yılını kutluyor. Kutlama etkinlikleri Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Salonu'nda ki açılış ile başladı. Adıyaman Üniversitesi senfoni orkestrasının seslendirdiği türkü ve marşlar ile başlayan etkinlikler Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü'nün açılış konuşmasıyla devam etti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü konuşmasında, "Adıyaman Üniversitesi'nin 10. Yıl dönümünün önemi, bu üniversitenin belirli bir zaman dilimi içerisinde 10 senelik bir hareket-i devriyesini tamamlamış olmasının kazandırdığı bir onurdur. Bu 10 senelik hareket aynı zamanda kökleşen bir tecrübenin, olgunlaşan bir emeğin, kültürleşen bir akademinin ve de zaman geçtikçe gençleşen bir irfan yuvasının yüz akıdır. Adıyaman Üniversitesi zaman geçtikçe hem gençleşiyor, hem olgunlaşıyor hem de ilmi prensiplerini, yozlaşmaya fırsat vermeyecek akademik kültürü oluşturmada önemli adımlar atmaya devam ediyor. 10 sene içerisinde Üniversite'mizin maddi ve manevi cephede ulaştığı seviye bizlere şunu gösteriyor ki, azmetmek ve fiili duasını yapmak, başarının sırrını elde etmek, muvaffak olmanın ilk şartıdır. Bizler gerek akademik çalışmaların desteklenmesi gerekse de Üniversite'nin ofis çalışanlarının toplandığı bir yer değil, üreten, ürettiğini işlevli hale getiren ve bunu halka aktarabilen dinamik kurumun gelişmesi için çabaladık ve bundan sonrada bunun için yolumuza tam hızla devam edeceğiz. Adıyaman Üniversitesi'nin köklü bir bilim merkezi haleni getirmek için yaptığımız işlerde sizlerden azami destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'da konuşmasında, üniversitenin kuruluş aşamasında kendisinin ve milletvekillerinin katkılarından bahsederek, kuruluş sonrasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Üniversitelerin Ülkü Kalkınmasındaki Rolleri ve Sosyal Sorumlulukları" konulu dersi anlattı. Adıyaman Üniversitesi'nin 10. yıl pastası kesildi.

'AŞK-I NEBİ KARMA İSLAM SANATLARI" SERGİSİ ADIYAMAN'DA İLK KEZ AÇILDI

Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı'nın söylediği marşlar işliğinde Adıyaman evinde açılan "Aşk-ı Nebi Karma İslam Sanatları" sergisinin açılışı dualar ile yapıldı. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün dualarının ardından açılış kurdelesi kesildi.

İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'dan toplam 40 sanatçının eserlerin sergilendiği Aşk-ı Nebi Karma İslam Sanatları sergisinde adeta sanat ziyafeti sunuldu. 110 hüsn-i hat eser ve 90 tombak, bakır işleme eserlerinden oluşan sergi Adıyaman'da bir ilk olarak gerçekleşti.

Mehteran takımı ile birlikte protokol üyeleri daha sonra kampus alanındaki Gençlik Meydanı'na kadar yürüyerek burada öğrencilerle birlikte marş dinlediler.

Adıyaman Üniversitesi 10. Yılını Kutluyor

Adıyaman Üniversitesi 10. Yılını Kutluyor

Adıyaman Üniversitesi 10. Yılını Kutluyor

Adıyaman Üniversitesi 10. Yılını Kutluyor

Adıyaman Üniversitesi 10. Yılını Kutluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim