• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Adıyaman panorama ve arkeolojik müzesine kavuşuyor

Adıyaman panorama ve arkeolojik müzesine kavuşuyor
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Panorama ve Arkeolojik Müzesinin ön yeterlilik ihalesinin 6 Temmuz 2018 tarihinde yapılacağını söyledi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Panorama ve Arkeolojik Müzesinin ön yeterlilik ihalesinin 6 Temmuz 2018 tarihinde yapılacağını söyledi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman ve ilçelerinin sahip olduğu kültürel zenginlik, binlerce yıldır bağrında yatan miras, tarihi yerleri ve eserleri kuşkusuz çok önemli bir hazine olduğunu söyledi.

Ahmet Aydın, başta Nemrut Dağı olmak üzere, 230 civarında ve dünya çapında arkeolojik eseri sınırları içerisinde barındıran Adıyaman'ın, kültür ve turizm alanında markalaşma yolunda da hedeflenen noktaya adım adım ilerlemeye devam ettiğini ifade etti.

Aydın açıklamasında, "Halihazırda bünyesinde, 30 binin üzerinde arkeolojik eseri barındıran Adıyaman Müzesinde, fiziksel şartların yetersizliğinden bin 500 civarında eser ancak sergilenebilmektedir. Depolarda bulunan bu tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması kültür ve turizm alanında var olan potansiyelimize işlerlik kazandırması açısından büyük önem arz etmektedir.

Bu manada, Adıyaman Panorama ve Arkeolojik Müzesi kompleksinde 6 bin100 metrekare oturma alanına sahip, 500 kişilik + 100 kişilik + 100 kişilik olmak üzere toplam 700 kişilik konferans ve seminer salonları, kent, arkeoloji, etnoğrafya ve panorama müzeleri yer almaktadır.

Ayrıca müze kompleksinde toplam 13 bin 500 metrekareyi bulan kapalı alanlar ve 3 bin 336 metrekarelik otopark ile birlikte kafeterya, oturma alanları, çocuk oyun alanı, arkeoloji oyun alanı, canlandırma alanı, sürekli sergileme alanları, halka açık dinlenme ve yeme-içme alanları, toplantı, eğitim ve etkinlik alanları, entegre yürüme yolları, seyir platformlarını barındıran açık ve yarı-açık alanlar projelendirilmiştir.

Yine müze kompleksinde bölge turizmi için çok önemli olan yaklaşık 3 bin 500 metrekare alana sahip Panorama Müzesi bölümünde Nemrut Dağı Tümülüsü Canlandırması ve eserleri yer alacaktır.

26 bin 13 metrekare arsa üzerine yapılacak yeni müze 2018 Bakanlığımız Yatırım programında yer almakta olup gerekli ödenek aktarılmıştır. Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi işi yapımı, teşhir-tanzimi ve çevre düzenlemesi 6 Temmuz 2018 tarihinde ön yeterlilik ihalesi yapılacaktır" dedi.

Aydın açıklamasının devamında, "Hem bölgemiz, hem ülkemiz hem de Adıyamanımız için bugün ve gelecekte çok büyük artı değerler sağlayacak olan, ekonomik ve sosyal manada Adıyaman'ın çehresini değiştirerek turizm de çok daha önemli noktalara getirecek olan bu yatırımın ve yeni yatırımların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş, milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, Adıyamanlı hemşerilerime bu güzel yatırımın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim