• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesinde ’Gebe Okulu’ Açılıyor

Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesinde ’Gebe Okulu’ Açılıyor
Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Genel Müdürü Acil Tıp Uzmanı Dr. Gürkan Alagöz, anne adayları için hastane bünyesinde "Gebe Okulu" açılacağını...

Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Genel Müdürü Acil Tıp Uzmanı Dr. Gürkan Alagöz, anne adayları için hastane bünyesinde "Gebe Okulu" açılacağını söyledi.

Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırmak ve Adıyaman halkına en iyi hizmeti verme adına yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi Genel Müdürü Acil Tıp Uzmanı Dr. Gürkan Alagöz, hastane bünyesinde açılacak olan eğitimlerin ücretsiz olacağı ve eğitimlerinin tamamlayan anne adaylarına sertifika verileceğini belirtti. Alagöz, yaptığı açıklamasında, "Gebelik fiziksel ve psikolojik değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Gebelerin kendisi ve bebeği ile ilgili endişeleri, doğum ve loğusalık döneminin kaygılı ve sıkıntılı geçmesine neden olmaktadır. Doğum kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adaylarını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir. Bu bilinçle hastanemizde 2016 yılından itibaren gebelerin eğitimi için gebe okulu faaliyete geçirilecektir. Hafta içi Çarşamba günleri 14.00- 16.00 saatleri arasında gebe eğitimlerimiz gebe eğitim odasında verilecek olup eğitimlerde, gebe oluşumu, beslenme, bakım, tehlike belirtileri, gebelik egzersizleri, doğum ve nefes egzersizleri, loğusalık bakımı, anne sütü ve emzirmenin faydaları, bebek bakımı hakkında bilgiler verilecektir. Aldıkları eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları sayesinde bebeklerin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı olur, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar. Amacımız, gebelik konusunda gerekli bilgilerin artması ve sorularının cevaplanmasını sağlamak, doğum ve doğum sürecini anlatmak, bilgi eksikliğinin giderilmesini sağlamaktır. Bebek bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda aileleri bilgilendirmek, emzirme konusunda becerisini artırarak, danışmanlık desteği vermek, Gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek ve doğum için hazırlanmasını sağlamaktır. Doğum öncesi ve sonrası yaşanan kaygılarla baş etmek ve çiftlerin psikolojisini hazırlamaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim