• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Adıyaman Havaalanı’ndan İlk Uluslararası Uçuş Medine’ye Oldu

Adıyaman Havaalanı’ndan İlk Uluslararası Uçuş Medine’ye Oldu
Adıyaman Havalimanında ilk uluslararası uçuş Medine-i Münevvere'ye gerçekleşti.

Adıyaman Havalimanında ilk uluslararası uçuş Medine-i Münevvere'ye gerçekleşti.

THY'na ait uçakla Adıyaman'dan kutsal topraklara aktarmasız gidecek 153 kişilik umre kafilesi, Adıyaman Havalimanında dualar eşliğinde yolcu edildi.

Adıyaman'dan kutsal topraklara gidecek ilk umre kafilesi için İl Müftülüğü tarafından Havalimanında tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman'ın tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek; "Bugün ilk defa Gaziantep, İstanbul ve Ankara'ya gitmeden Adıyamanlı hacılarımız havalimanımızdan direk kutsal topraklara uçmuş olacaktır. Bu bizler için büyük bir fırsat ve büyük bir nimettir. Bu fırsatı bizlere sağlayan başta Valimiz Mahmut Demirtaş'a, ilimiz milletvekillerine, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün 87 bayan ve 63 erkek hacı adayı olmak üzere toplam 153 kişilik kafileyle kutsal topraklara hareket edeceğiz. Biz hacı adayları olarak Mekke ve Medine'yi ziyaret ederek kutsal topraklarda bütün İslam alemi için dua edip, Allah nezdinden Resulullah Efendimizin bizlere şefaatçi olması için arz edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Adıyaman Havalimanından ilk defa bir umre kafilesinin aktarmasız olarak direk kutsal topraklara uçuş yapacağını belirterek, "İnşallah bu seferlerin devamı gelir. Cenabı Allah bu güzel memleketimizin Havalimanını böyle güzel uçuşlara ve hizmetlere vesile kılsın. Hacı adaylarımız bu andan itibaren duaları makbul insanlar sınıfına geçmiş bulunmaktadır. Hacı adaylarımızdan istirhamım kutsal topraklarda Adıyaman'ın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması, huzura kavuşması ve şehitlerimizin olmaması için dua etmelerini istiyorum. Buradan Peygamber Efendimize selamlarımızı iletin" sözlerini vurguladı.

Adıyaman'ın ilk uluslararası uçuşunu Medine-i Münevvere'ye yapmasının gurur verici olduğunu vurgulayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, "Adıyamanlı hacılarımız bundan sonra başka bir ilin havalimanına ihtiyaç duymadan Adıyaman'dan doğrudan Mekke, Medine ve Cidde gibi kutsal topraklara gidebilecektir. İnşallah Yüce Allah bizlere de kısa zamanda o kutsal toprakları ziyaret etmeyi nasip eder. Hayırlı gidip gelmenizi Allah'tan diliyoruz. Orada memleketimize, ülkemize ve İslam Alemine dua etmenizi diliyoruz. İslam Aleminin sizlerin duasına ihtiyacı var. Siz orada dua ederken yakınlarınızı hiç merak etmeyiniz, onlar önce Allaha sonra bizlere emanettir. İnşallah dönüşte de sizleri burada karşılarız. Allah Yolunuzu açık etsin hayırla gidin" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adaylarının uğurlanışı sırasında ezan ve ilahiler okundu. Oldukça duygusal anlar yaşandığı uğurlamada birçok hacı adayı gözyaşlarını tutamadı.

Adıyaman Havaalanı’ndan İlk Uluslararası Uçuş Medine’ye Oldu

Adıyaman Havaalanı’ndan İlk Uluslararası Uçuş Medine’ye Oldu

Adıyaman Havaalanı’ndan İlk Uluslararası Uçuş Medine’ye Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim