• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde
Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi, özel yeteneklere sahip olan üstün zekalı öğrencilerin yeteneğine...

Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi, özel yeteneklere sahip olan üstün zekalı öğrencilerin yeteneğine yetenek katıyor.

Adıyaman Belediyesi tarafından zihinsel özre sahip olan çocuklara yönelik hizmet vermesi amacıyla açılan Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi, hiperaktif olarak bilinen üstün zekâlı öğrencilerin gelişimine ciddi katkılar sunuyor. Bu yıl toplamda 200'e yakın öğrenciye hizmet veren Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi tüm öğrenciler için uyguladığı eğitimlerin yanı sıra, TOKİ İlköğretim Okulundan merkeze gelen 10 üstün zekalı öğrencinin yeteneklerine de yetenek katıyor. Konu ile ilgili bilgi veren sorumlu eğitmen Hasan Alper Kıran, bu özel öğrencilerin gelişimine katkı sunmak için haftanın bir günü müzikten resme, yemek yapmaktan ahşap boyamaya kadar birçok alanda eğitimler verdiklerini dile getirdi. Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi eğitimlerinden yararlanan 10 özel yetenekli öğrencinin aldıkları eğitimlerle birçok branşta ciddi başarılar elde ettiğini de sözlerine ekleyen Kıran, "Bu öğrencilerimizin bazıları satranç, bazıları ise resim alanlarında ulusal yarışmalardan ödül aldı. Merkezimizde verdiğimiz sanatsal eğitimlerle öğrencilerimizin bu becerilerini daha da arttırmayı amaçlıyoruz. Engelli çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için belediyemiz tarafından açılan Engelsiz Yaşam Beceri ve Uygulama Merkezimizde bu yıl 14 okuldan, 19'u servislerle evden alınan toplam 166 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu öğrencilerimizin yanı sıra yaşı büyük olan ve merkezimize gelen öğrencilerimizle merkezimizde eğitim gören öğrenci sayısı 200'e ulaşıyor. Merkezimizde eğitim veren hocalarımız, gerek öğrencilerin okuldaki hocaları ile irtibata geçerek onların eğitimleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuyor, gerekse merkezimizde uyguladıkları çeşitli eğitim yöntemleri ile çocuklarımızın el becerilerini geliştirmeye yönelik katkılar sunuyor. Merkezimizde Resim ve ebru dersleri için eğitimler veren hocalarımız, böylelikle çocuklarımızın becerilerini geliştirmeyi amaçlıyorlar. Bunun yanında mutfakta pasta yapma, yumurta kırma gibi etkinliklerle de bu işlem pekiştiriliyor. Güzel havalarda dışarıda futbol maçı yaptırılan öğrencilerimize soğuk havalarda ise sınıflarda çeşitli oyunlar oynanmasına olanak sağlanıyor. Bu önemli projeye destek veren herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim