• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Adımlar Sağlık İçin Atıldı

Adımlar Sağlık İçin Atıldı
İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün öncülüğünde ve Battalgazi Belediyesinin katkıları ile "Sağlık İçin Hareket Edelim" adlı yürüyüş, yoğun katılımla...

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün öncülüğünde ve Battalgazi Belediyesinin katkıları ile "Sağlık İçin Hareket Edelim" adlı yürüyüş, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yürüyüş, Arslantepe'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden asıl listeye alınması için yürütülen çalışmalara dikkat çekmek amacıyla Orduzu'dan başlayıp Arslantepe'de sona erdi.

"Sağlık İçin Hareket Edelim" adlı yürüyüşe, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Burak Yıldırım, İl Kültür Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Eyüp Önler, Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Nihal Karahan, Bahçebaşı Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Özçelik, İbni Sina İlköğretim Okulu, Elif Şileli İlköğretim Okulu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş, Battalgazi Belediyesi Orduzu Kampüsü önünde başladı. Sağlıklı yaşam için dövizlerin taşındığı yürüyüşte yer yer renkli görüntüler yaşandı. Yürüyüş, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Arslantepe Höyüğü önünde sona erdi. Burada konuşan Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Eyüp Önler, yürüyüşün önemine dikkat çekerek, "UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Arslantepe'nin farklı alanlarda tanıtılması için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte bugün Arslantepe'ye yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşün temel amacı obeziteye karşı sağlıklı yaşam ile birlikte Arslantepe'nin tanıtımı noktasında öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte bu çalışmayı yapmak" diye konuştu.

Malatya İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Burak Yıldırım ise yürüyüş ile ilgili bilgiler vererek, Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu Obezite İçin Harekete Geçin Projesi kapsamında kış sebebiyle ertelenen yürüyüşlerin bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yıldırım, "Obezite bildiğiniz gibi toplum sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden, birçok kronik hastalığa zemin hazırlayan bir rahatsızlık. Halk sağlığı olarak bizim esas görevimiz koruyucu hekimlik ve toplum sağlığını korumak olduğu için obezite ile mücadele de en önemli korunma yöntemi hareketli bir hayat. Toplumda bu bilinci oluşturmak için bu yürüyüşleri düzenli aralıklarla yapmak istiyoruz. Battalgazi'mizin önemli bir mirası olan Arslantepe'mizin de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine katılması için bizde her zaman elimizden gelecek desteğe hazırız. Arslantepe'nin bunu hak ettiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı, Arslantepe ile ilgili çalışmalara dikkat çekti. Kazancı, "1932 yılından bu zamana süren Arslantepe kazısının daha ne kadar süreceğini bilemiyoruz ama önemli çalışmalar yapılıyor. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün, yürüyüşüyle Arslantepe'yi tanıtması çok önemli. Dünyanın ilk devlet sisteminin kurulduğu ve Milattan Önce 5 bin yıllarına kadar dayanan bir geçmişe sahip Arslantepe'nin 7 ayrı katmanı, 27 kültür birikimi olan bir yerde bulunuyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesine girmeye aday bir bölge" şeklinde konuştu.

Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Nihal Karahan ise güzel ve anlamlı bir yürüyüşün gerçekleştirildiğini belirtti.

Bahçebaşı Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Özçelik ve Marmara Sağlık Koleji Öğretmeni Ramazan Üzmez ise sağlık yürüyüşlerinin önemine dikkat çekerek, etkinlikte emeği olanlara teşekkür etti.

Yapılan açıklamaların ardından yürüyüşe katılanlar, Arslantepe Höyüğü'nü gezdi.

Adımlar Sağlık İçin Atıldı

Adımlar Sağlık İçin Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim