• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Adım Fizik Günleri-v ESOGÜ’de Başladı

Adım Fizik Günleri-v ESOGÜ’de Başladı
Her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen ve bu yıl beşincisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde Eskişehir'de düzenlenecek olan...

Her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen ve bu yıl beşincisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde Eskişehir'de düzenlenecek olan "Adım Fizik Günleri-V" kongresi, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılış oturumu ile başladı.

Eskişehir'i ve ESOGÜ'yü tanıtan bir kısa filmin gösterimi ile başlayan açılış oturumunda konuşan ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ferhunde Atay, kuruluş tarihleri birbirlerine yakın olan üniversitelerin oluşturduğu "Adım Üniversiteleri Birliği"nin amacının; işbirliği programı çerçevesinde yapılacak lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel ve teknolojik Ar-Ge projeleri ve sosyal-kültürel alanlardaki ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ferhunde Atay, bu oluşum ile aynı zamanda bilimsel bir tanışma ve tartışma ortamı oluşturmanın, ortak projeler geliştirilmesinin ve bilimsel çalışmaların paylaşılmasının amaçlandığını söyledi. Üniversitelerin ortak sorunlarının tartışılıp, bunlara çözümlerin arandığı böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını belirten Prof. Dr. Ferhunde Atay, Fizik bölümlerine olan ilginin azalmasından duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, bu konuya bir sonraki kongrede yer verilmesini temenni etti.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat ise konuşmasında, kongrenin ESOGÜ'de düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bütün bilimlerin kaynağını fizik ve diğer doğa bilimlerinin oluşturduğunu ve bu konuya daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, ESOGÜ Yönetimi olarak Fizik Bölümü'nün faaliyetlerini destekleyerek, bölümde motisvayon kırılması yaşanmadan bilimsel üretimin sürmesini hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, Adım Fizik Günleri Onur Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Erdoğan, Prof. Dr. Semiha Bahçeli, Prof. Dr. Mehmet Güneş ve Prof. Dr. Mevlüt Doğan'a ESOGÜ Anı Tabağı takdiminde bulundu.

Açılış oturumunun son konuşmacısı olarak Adım Fizik Günleri Onur Kurulu adına konuşan Prof. Dr. Hasan Erdoğan ise, Adım Üniversiteleri Birliği'nin kuruluş hikayesini ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Erdoğan, slayt gösterisi eşliğindeki sunumunda, temel bilimlere ve özellikle fizik bilimine hak ettiği önemin verilmesi gereğine işaret etti. Adım Fizik Günleri-V, açılışın ardından bilimsel oturumlarla devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim