• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Adilcevaz’da ‘Sakin Şehir’ projesi

Adilcevaz’da ‘Sakin Şehir’ projesi
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde "Sakin Şehir" projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde "Sakin Şehir" projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

Adilcevaz Belediyesinde düzenlenen toplantıda, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bölgenin en huzurlu şehri olması dolayısıyla sakin şehir unvanının kazanılması için gerekli kriterler ve bunun ilçeye katacağı değerler ele alındı. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçenin tarihi ve doğal güzellikleriyle sakin şehir unvanına aday olduğunu ifade ederek, "İlçemiz Süphan Dağı eteklerinde yer alan ve Van Gölü'ne kıyısı olan tarihi ve doğasıyla yeşille mavinin bir arada bulunduğu güzel bir ilçedir. Osmanlı ve Selçuklulara sancak beyliği yapmış bu güzel ilçemiz, bölgemizin en huzurlu yerlerinden biridir. İlçemiz tarihi yapıların ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Van Gölü'nde su kayağı yapılabilmekte ve aynı zamanda Süphan Dağı'na tırmanacak olan dağcılar içinde bir turizm merkezidir. İlçemizin tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisi var. Tarım alanında ilçemizde dünyaca ünlü Adilcevaz cevizi yetiştirilmektedir. Bu güzel ilçemizin hak ettiği yerlere gelebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah Seferihisar Belediye Başkanımızın ve hocalarımızın yardım ve destekleriyle Adilcevaz'ı sakin şehirler konumuna getireceğiz" dedi.

Türkiye'nin ilk sakin şehri olan İzmir'in Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, düzenlenen toplantıda "Sakin Şehir" kavramını anlattı. Soyer, Adilcevaz'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle sakin şehir hareketine üye olabileceğini belirterek, "Türkiye 14 sakin şehir sayısıyla İtalya, Güney Kore ve Polonya'nın ardında dördüncü sıradadır. Türkiye gerçekten sakin şehirler sayısını arttırabilecek bir ülkedir. Adilcevaz ilçemiz de tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra huzuru ile sakin şehir kimliğini koruyabilen yerlerden biridir. Türkiye'de sakin şehirler hareketine ilk başvuruyu Seferihisar Belediyesi olarak yaptık ve başvurumuz kabul edildi. Seferihisar, şakin şehirler hareketine Türkiye'de ilk giren yerlerden biridir. Şu an Türkiye'de 14 tane sakin şehir var. Bu hareket bütün dünyada yayılıyor. Dünya genelinde 30 ülkede 234 sakin şehir var. Öyle hızlı bir şekilde yaşıyoruz ki, ne yaşadığımız yerin tarihinden ne de içinde yaşadığımız doğadan haberdar değiliz. Tarihini ve doğasını koruyamayan şehirler geleceğini karartmış birer kenttir. Sakin şehirler tarihine ve doğasına sahip çıkan ve bu güzellikleri yaşayarak içinde barındıran yerlerdir. Adilcevaz Süphan Dağı, Sütey Yaylası ve Van Gölü'nü içerisinde barındıran doğal güzelliklere sahiptir. Bu doğal güzellikler ile ilgili yapılacak akademik çalışmalar sonucunda iyi bir rapor hazırlanabilirse, Adilcevaz'ın sakin şehir hareketine mutlaka girebileceğini düşünüyorum. Çünkü burada her mevsim çok güzel doğal güzellikler var. Burada her yerde bulunmayan güzellikler mevcuttur. Onun için buranın doğru şekilde sahiplenip tanıtımının iyi yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda burası cevizi ile çok önemli bir şehirdir. Burada ceviz üzerine ciddi anlamda çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bizlerde bu güzel yerin sakin şehirler hareketine girebilmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraberindeki heyet, toplantının ardından Adilcevaz Kalesi ve Aygır Gölü'nde incelemelerde bulundu.

Adilcevaz’da ‘Sakin Şehir’ projesi

Adilcevaz’da ‘Sakin Şehir’ projesi

Adilcevaz’da ‘Sakin Şehir’ projesi

Adilcevaz’da ‘Sakin Şehir’ projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim