• BIST 9535.33
  • Altın 2474.398
  • Dolar 32.471
  • Euro 34.5481
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Adilcevaz’da Çiftçilerin Su Sorunu Görüşüldü

Adilcevaz’da Çiftçilerin Su Sorunu Görüşüldü
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çiftçilerin yaşadığı su sorununun çözülmesi için Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un öncülüğünde toplantı yapıldı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çiftçilerin yaşadığı su sorununun çözülmesi için Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un öncülüğünde toplantı yapıldı.

Aygır Gölü'nde yaşanan su sıkıntı nedeniyle çiftçiler ilçenin Yazıdüzü mevkiinde ekim yapamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çiftçilerin yaşadığı su sorununun çözülmesi ve bu yıl ilçede tarım alanlarında ekim yapılıp yapılmayacağına dair kararların alınmasına yönelik Adilcevaz Belediyesi toplantı salonunda Başkan Necati Gürsoy çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Başkan Gürsoy, Aygır Gölünde bu yıl önemli ölçüde su sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Çiftçilerimizin Yazıdüzü mevkiinde bulunan tarım alanlarında kullandığı Aygır Gölü suyunun yetersiz olması dolayısıyla sulama kooperatifi çiftçilerin mağdur olmaması için bu yıl tarım alanlarında ekim yapılmaması önerisinde bulundu. Bu nedenle çiftçilerimizin mağdur olmaması için toplantı yapma kararı alarak ortak bir görüşe varmaya çalıştık. Çünkü Aygır Gölünde yaşanan su sıkıntı nedeniyle çiftçilerimiz ekecekleri ürünlerini sulamak için haziran ayında ciddi su sıkıntısı yaşayabilirler. Bu nedenle çiftçilerimizin zarar etmesinin önüne geçmek için çiftçilerimizin de görüş ve önerilerini alarak hareket etmek istiyoruz. Aygır Gölünde yaşanan su sıkıntısını inşallah önümüzdeki yıldan itibaren çözüme kavuşturup çiftçilerimizin yıllardır yaşadığı bu mağduriyeti gidereceğiz. Çiftçilerimizin bu yıl tarım alanlarına ekim yapıp yapmayacakları kendi kararlarıdır. Benim düşüncem çiftçilerimizin daha sağlıklı bir karar verip mağduriyet yaşamamaları yönünde olmalıdır. Hiçbir hemşerimizin ve çiftçimizin mağdur olmasını ve zarara uğramasını istemem" dedi.

Adilcevaz Sulama Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şehabettin Dursun ise yaptığı açıklamada, "İlçemizde çiftçilerimizin mağdur olmaması için bu yıl tarım alanlarına ekim yapılmaması için çiftçilerimize bildirimde bulunduk. Ancak çiftçilerimiz bu yıl ekim yapılmazsa geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalacaklarını ifade ederek en azından masraflarını kurtararak zarara uğramadan geçen yıllara nazaran daha az alana ekim yapma talebinde bulundular. Ancak yaptığımız toplantıda herhangi bir karara varamadık. Biz istiyoruz ki yaz aylarında yaşanacak olan su sıkıntısı nedeniyle çiftçilerimiz zarara uğrayıp mağdur olmasın. İnşallah önümüzdeki günlerde tarım alanlarına ekim yapılıp yapılmaması yönünde çiftçilerimizle birlikte en doğru kararı alacağımıza inanıyorum" dedi.

Toplantıda söz alan bazı çiftçiler, görüş ve önerilerini bildirerek, bu yıl tarım alanlarına ekim yapılmazsa mağduriyet yaşayacaklarını dile getirerek sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım talebinde bulundular.

Toplantıya Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ve İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak'ta katıldı.

Adilcevaz’da Çiftçilerin Su Sorunu Görüşüldü

Adilcevaz’da Çiftçilerin Su Sorunu Görüşüldü

Adilcevaz’da Çiftçilerin Su Sorunu Görüşüldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim