• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Adilcevaz’da Cadde Ve Sokak İsimleri Değiştirilecek

Adilcevaz’da Cadde Ve Sokak İsimleri Değiştirilecek
Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçedeki bütün cadde ve sokakların isimlerinin değiştirilmesi için istişare...

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçedeki bütün cadde ve sokakların isimlerinin değiştirilmesi için istişare toplantısı yapıldı.

Adilcevaz Belediyesi Proje ve Koordinasyon Merkezi'nde Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un başkanlığında belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve birim amirlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, ilçede bulunan 8 mahallenin sınırları belirlenirken, 22 caddenin isimleri de değiştirilerek Adilcevaz'ın önde gelen manevi şahsiyetlerinin adlarının verilmesi için karar alındı. Ayrıca ilçedeki bütün sokakların isimleri yeniden düzenlenerek halihazır harita ve numaralandırma sistemiyle vatandaşların adres bulmaları daha da kolaylaştırılacak.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, vatandaşların adres bulma işlemlerinde kolaylık yaşamaları için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, "İlçemizdeki mevcut cadde ve sokak isimleri karışık olduğundan dolayı vatandaşlarımız adres bulmakta ve belirtmekte sıkıntı yaşamaktaydı. Bu sıkıntıların giderilmesi için şu anda ihalesi devam eden halihazır numarataj çalışmaları bitiminde mahalle, cadde ve sokak isimleri ulusal adres sistemine uygun hale getirilecek. Aynı zamanda halihazır harita sistemiyle Adilcevaz'ın hazırda bulunan mahalle, cadde ve sokaklarını harita üzerinden bulmak daha da kolaylaşacak. İnşallah yapacağımız çalışmalar neticesinde mahalle sınırları ile birlikte, cadde ve sokak isimlerinin yanı sıra binalara numara tabelaları konularak halkımızın istediği adresi rahatlıkla bulmaları sağlanacak. Bizim buradaki önceliğimiz geçmişte ilçemiz için maneviyatı olan önemli şahsiyetlerin isimlerini bazı caddelerimize vermeyi düşünüyoruz. Yaptığımız toplantıda bu yönde kararlar aldık. İlçemizde cadde ve sokaklarımızda şu ana kadar alışagelmiş isimler kullanılmış, ancak bu isimlerin bazılarını değiştirmedik. Yapacağımız bu çalışmalar için alacağımız meclis kararının ardından ilçemiz için önemli bir adım daha atmış olacağız. İnşallah Adilcevaz'ımız bu çalışmaların ardından hayırlısıyla cadde ve sokakları daha sağlıklı bir ilçe olacak" dedi.

Adilcevaz’da Cadde Ve Sokak İsimleri Değiştirilecek

Adilcevaz’da Cadde Ve Sokak İsimleri Değiştirilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim