• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Adil Hoca Vefatının 17. Yılında Anıldı

Adil Hoca Vefatının 17. Yılında Anıldı
Gaziantep'in manevi mimarlarından Adil Hoca vefatının 17. yılında özlem ve rahmetle anıldı.

Gaziantep'in manevi mimarlarından Adil Hoca vefatının 17. yılında özlem ve rahmetle anıldı. Adil Hoca Dernek Başkanı Mustafa Kursav, birlik ve beraberliğe vesile olması adına her yıl düzenledikleri anma programında öğrencilere, velilere ve öğretim görevlilerine seslenerek, gelişen dünyanın ihtiyaçlarına, ilmi anlamda daha şuurlu bir nesil ve alimler yetiştirilmesi gerekliliğinin söyleyerek, anma gecesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

SALONU DOLDURAN DİNLEYİCİLERİ İHYA ETTİ

Kuran-ı Kerim tilavetini okuyan Adil Hoca'nın talebelerinden, Eyüp Özberk salonda dinleyenleri adeta ihya etti. Daha sonra Adil Hoca'nın yaşamını anlatan belgesel davetliler tarafından izlendi. Gaziantep Mevlevihane'since okunan kasideler konukları adeta mest etti.

Prof. İhsan Süreyya Sırma konuşmacı olarak katıldığı gecede duygusal anlar yaşandı. Sırma, hurafelerden uzak durulması gerektiğini söyleyerek " Birçok bid'atin, yalan yanlış şeylerin hayatımızda yer tutmasının nedeni cahilliktendir. Cahilliğin ortadan kalkmasını ise Kuran-ı Kerim'in ilk emri olan oku ile mümkün olacaktır. Bunun için ilim adamlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var" dedi.

Çifte ezan okuyan Mustafa Yavuz ve Mehmet Ali Devrim dinleyicilere mana aleminde derin bir yolculuk yaptırdı. Ökkeş Daloğlu'nun okuduğu kısa Aşr-ı şerifinden sonra, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise okunan Kur-an ve getirilen Selat ü selamın duasını yaptı. Bekir Öztekin tarafından Prof. İhsan Süreyya sırma ya plaket takdimi yapıldı.

ADİL HOCA BİRÇOK İBADETHANENİN TEMELİNİ ATTI

Adil Hoca, Ulu Camii gibi birçok ibadethanenin yapımında önderlik etmiştir. Hoşgör Fatih Kuran Kursu'nun da temelini attıran Adil Hoca sayesinde 1996 dan bu yana sayısı 500'ü aşkın hafız yetişmesine vesile olmuştur. Gaziantep'in manevi mimarının tek gayesi memleketindeki insanlara bir Besmele dahi öğretebilir miyim olmuştur. Adil Özberk Hoca 1999 yılının Şubat-Mart aylarında sabah namazından sonra talebelerine ders verirken rahatsızlandı, 3 gün hastanede yattı ve 6 Nisan 1999 günü Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Adil Hoca Vefatının 17. Yılında Anıldı

Adil Hoca Vefatının 17. Yılında Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim