• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Add Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, 2. İnönü Zaferi Mesajı;

Add Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, 2. İnönü Zaferi Mesajı;
Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, 2. İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, 2. İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Feyzi Köse, açıklamasında, Batı Cephesi Komutanı Tuğgeneral İsmet İnönü komutasındaki ordunun karargahını Eskişehir'e kurarak, orduyu İnönü bölgesinde mevzilendiğini hatırlattı. Gece ve gündüz çok kanlı savaşlar olduğunu altını çizen Köse, "Bilecik'in her karış toprağı bu savaşlarda şahitlik yaptı. Osmaneli, Söğüt, Pazaryeri, Bilecik, Bozüyük ve Gökpınar, Kepirler, Çakırpınar, Ahmetler, Yeniçepni, Yörükçepni, İnönü, Alibeyköy, Saraycık, Akpınar, Karaağaç, Kandilli, Poyra, Oluklu gibi onlarca köyümüz vatan savaşına katıldı. Mehmetçiğimizin kahramanca savaşı sonunda Yunan ordusu yine perişan halde geri çekilmeye başladı. Süvarilerimiz Yenişehir ovasında Yunanlılara büyük darbeler indirdi. Sonunda 1 Nisan günü Yunan kuvvetleri Afyon hattına çekildi. İşte 1 Nisan 1921'de Batı Cephesi komutanı İsmet Paşa, Ankara'ya TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa'ya bir telgraf çekti. "Düşman binlerce ölüsüyle doldurduğu savaş meydanını, silahlarımıza bırakmıştır" dedi. TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa'nın cevabı "Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz. İstila altındaki topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en ücra köşelerine kadar zaferinizi kutluyor" dedi. İnönü zaferleri; TBMM hükümetini, Sakaryalara, Dumlupınarlara, İzmir'e götüren yolda en büyük zaferlerimizdendir. İçten ve dıştan gelen her türlü saldırı ve ihaneti, kahraman Mehmetçiğimizin kanı pahasına zafere dönüşmüştür. Bugün de, içte ve dışta yine hain saldırılarla karşı karşıyayız. Bugünde başta Türk silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere, Emniyet mensuplarımız korucularımız bütün Türk milleti kenetlendik, vatan savaşındayız. Bu toprakları bize vatan bırakan şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyoruz. Gazilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Atatürk'ümüzün ilkelerine devrimlerine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız" diye belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim