• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aday öğretmenler maaş hakkına 1 Mart itibarıyla kavuşacak

Aday öğretmenler maaş hakkına 1 Mart itibarıyla kavuşacak
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu, aday öğretmenlerin maaş hakkının 1 Mart'tan itibaren işlemeye başlayacağını bildirerek, "Aday öğretmenler, tüm özlük haklarına da 1 Mart itibarıyla kavuşmuş olacaklar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, aday öğretmenlerin maaş hakkının yetiştirme programına alınacakları 1 Mart'tan itibaren işlemeye başlayacağını bildirdi.

Aydoğdu, yaptığı açıklamada, ilk kez uygulanan "yetiştirme programı" kapsamında yeni atanan 30 bin aday öğretmene danışmanlık yapacak öğretmenlerin eğitiminin de dün itibarıyla 81 ilde başlatıldığını ifade etti.

Aday öğretmenlerin yetiştirme programına alınacakları il tercihlerinin de sonuçlandırıldığını belirten Hamza Aydoğdu, "Bu kapsamda aday öğretmenlerimiz, yüzde 99 oranında birinci tercihlerine yerleştirildiler" dedi.

Aday öğretmenlerin görev yapacakları illerin bu yolla belirlendiğini dile getiren Aydoğdu, şu bilgileri verdi:

"Bundan sonraki süreçte aday öğretmenlerimiz, illerde görev yapacakları ilçelere ilişkin tercihlerini yapacaklar. 26-29 Şubat tarihleri arasında öğretmenlerin hangi okulda yetiştirilmek üzere görevlendirildikleri açıklanacak ve 1 Mart itibarıyla başlatılacak resmi süreç 31 Ağustos'a kadar sürecek. 31 Ağustos itibarıyla atandıkları illere gidecekler ve 1 Eylül itibarıyla da orada görevlerine başlayacaklar."

Adaylık sürecinde derse girmeyecekler

Genel Müdür Aydoğdu, bugün itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığının aday öğretmenlik sürecinde uygulanacak usul ve esasları illere bir yazı ile bildirdiklerini açıkladı.

Aday öğretmenlerin maaş hakkının, yetiştirme programına alınacakları 1 Mart'tan itibaren işlemeye başlayacağını bildiren Aydoğdu, şöyle devam etti:

"Aday öğretmenler, aynı zamanda tüm özlük haklarına da 1 Mart itibarıyla kavuşmuş olacaklar. Aday öğretmenler, yetiştirme sürecinde oldukları süre içinde okullarda tek başlarına derse girmeyecekler. Aday öğretmenlerin yetiştirme sürecinde hiçbir hak kayıpları olmayacak. Aday öğretmenlerin yetiştirme sürecinde ve asıl görev yapacakları eğitim kurumlarında geçen hizmet sürelerinin tamamı, adaylıklarının kaldırılmasını takiben, kademe ilerlemesinde ve derece yükselmesinde değerlendirilecek. Aday öğretmenler, yetiştirme sürecinde görev yaptıkları eğitim kurumları ile asıl görev alacakları eğitim kurumları için belirlenen hizmet puanlarından fiilen görev yaptıkları eğitim kurumları göz önünde tutularak ayrı ayrı yararlandırılacaklar."

Aday öğretmenlerin iş ve işlemlerinin hızlandırılması ve öğretmenlerin doğru bilgilendirilmesi için il milli eğitim müdürlüklerinde birim oluşturulmasını istediklerini aktaran Hamza Aydoğdu, bu yöndeki yazıyı da illere gönderdiklerini belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim