• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu, Türkiye'de hemen herkesin karşılaşılan bir sorunda eğitim sistemini sorun kaynağı...

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu, Türkiye'de hemen herkesin karşılaşılan bir sorunda eğitim sistemini sorun kaynağı olarak gördüğünü belirterek, "İki temel eksikliğimiz var. Bunlardan biri özgüven eksikliği, diğeri ise kendimizi anlatamayışımız" dedi.

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı, Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile aday öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu, bugün 81 ilde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aday öğretmenlere hitap edeceğini söyledi. Eğitimin niteliği ile ilgili olarak yapılan bütün araştırmalarda öğretmen niteliğinin en önemli unsur olduğunu vurgulayan Aydoğdu, bundan dolayı öğretmenlerin kendilerinin mihenk taşı olduklarını kaydetti.

Öğretmenliğin herkese nasip olacak bir meslek olmadığının altını çizen Aydoğdu, Türkiye'de eğitim, siyaset, spor ve din konularında herkesin her şeyi konuştuğunu, hemen herkesin karşılaşılan bir sorunda eğitim sistemini sorun kaynağı olarak gördüğünü ifade ederek, "İki temel eksikliğimiz var. Bunlardan biri özgüven eksikliği diğeri ise kendimizi anlatamayışımız" diye konuştu.

"ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ SAYIMIZ BİRÇOK ÜLKENİN NÜFUSUNU GEÇTİ"

Son öğretmen atamasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel sayısının 1 milyon sınırını geçtiğini aktaran Aydoğdu, "Öğretmen ve öğrenci sayımızla birçok ülkenin nüfusunu geçtik. Bunun yüzde 98'i öğretmenlerden oluşuyor. Bir öğretmende olması gereken en önemli vasıf vefadır. Biz vefasız olursak Allah'ta bizi muvaffak etmez. Hayatın bir kuralı var biz insanlara nasıl davranırsak insanlarda bize o şekilde davranır" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca da "Ülkemizin geçirdiği bu sıkıntılı günlerde birbirimize daha sıkı sarılarak çözüm odaklı düşünerek bu sıkıntıları aşacağız. İnşallah güzel günler bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı'na canlı yayın bağlantısı gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim