• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Adaso’ya ‘Vergi Haftası’ Ziyareti

Adaso’ya ‘Vergi Haftası’ Ziyareti
Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Adana Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Adana Sanayi Odası'nı ziyaret etti. ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Damga Vergisi Kanunu'nun yeniden ele alınması gerektiğini vurgularken, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, "Adil ve tarafsız bir şekilde yerine getirirken, tüm çalışmalarımızı mükellef memnuniyetini esas alan etkin, güvenilir, şeffaf ve güler yüzlü hizmet verme anlayışı ile gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Vergi ve denetim daire müdürleriyle birlikte Adana Sanayi Odası'nı ziyaretinde konuşan Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Vergi Haftası'nın, vergi bilincinin artırılması, idare-mükellef ilişkilerinin geliştirilmesi, görüş ve önerilerin tespit edilmesi amacıyla kutlandığını bildirdi. Kamu hizmetlerinin etkin biçimde verilmesi için gerekli finansmanın sağlanmasında vergi gelirlerinin önemli olduğunu belirten Tunalı, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, idare-mükellef uyumunun sağlanması açısından sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine önem verdiklerini vurguladı. Tunalı, vergi sisteminin adil ve şeffaf uygulanması için çaba harcadıklarını kaydetti.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, vergi dairelerinde çağdaş anlayışla mükellef ve çözüm odaklı kaliteli hizmet sunulmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Vergi Haftası'nı kutlayan Çomu, daha adaletli ve verimli vergi yılları temennisinde bulundu.

Küresel anlamda uluslararası siyasi ve ekonomik gelişmelerden kaynaklı sıkıntılı süreç yaşandığına dikkati çeken Çomu, bu ortamda hükümet tarafından reform paketlerinin açıklanarak uygulamaya konulmasının iş dünyasının huzurlu olmasına, nefes almasına ve moralinin yerine gelmesine vesile olduğunu ifade etti.

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, yürürlükteki en eski kanunlardan biri olan Damga Vergisi Kanunu'nun işadamları açısından önemli bir maliyet kalemi olduğunu, damga vergisinin kaldırılması veya yenilenerek, daha az maliyetli, anlaşılabilir, kolay uygulanabilir ve 21. Yüzyılın Türkiye'sine yakışır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Adana Sanayi Odası'na gerçekleştirilen ziyarette, vergi dairesi müdürlerinin yanı sıra, ADASO Meclis Başkan Yardımcısı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök, İsa Tuzcu, Süleyman Baş, Meclis Katip Üyesi Rafet Milli ve Genel Sekreter Bora Kocaman hazır bulundu.

Adaso’ya ‘Vergi Haftası’ Ziyareti

Adaso’ya ‘Vergi Haftası’ Ziyareti

Adaso’ya ‘Vergi Haftası’ Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim