• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

ADAPTESK Projesi bilgilendirme çalıştayı Manisa’da yapıldı

ADAPTESK Projesi bilgilendirme çalıştayı Manisa’da yapıldı
Avrupa Birliği hibe kaynaklı "Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması (ADAPTESK) Projesi" bilgilendirme çalıştayı Manisa'da yapıldı.

Avrupa Birliği hibe kaynaklı "Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması (ADAPTESK) Projesi" bilgilendirme çalıştayı Manisa'da yapıldı. Manisa'nın da aralarında bulunduğu sekiz ilde başlayan proje ile 23 ayda 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum yeteneklerinin artırılması hedefleniyor. Sekiz pilot ilin ardından projenin bütün Türkiye'ye yayılacağı bildirildi.

Çalıştayda konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, projenin Manisa'nın yanı sıra Ankara, Gaziantep, Bursa, Mersin, Şanlıurfa, Erzurum ve Ordu olmak üzere 8 pilot ilde uygulamaya başlandığını söyledi. Geriter, bu projeyle sekiz ilde 23 ay boyunca farklı sektörlerdeki 23 bin 250 esnaf ve sanatkarların ekonomik değişime yönelik uyum yeteneklerinin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonominin lokomotifi, sosyal barışın teminatı esnaf ve sanatkarlarımızı güçlendirerek onların rekabet gücünü artırmak ve böylece ülke olarak dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak projenin başlıca hedefi."

Projesi ile iki temel sonuca ulaşmak istediklerini aktaran Geriter, "Bunlardan birincisi birliklerimizdeki eğitim ve danışmanlık merkezlerimizin kapasitelerinin güçlendirilmesi, esnaf ve sanatkarlarımızın eğitim ve danışmanlık ihtiyacının sürekli karşılanması. İkincisi de esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi yoluyla rekabet güçlerinin artırılması. Proje boyunca ulusal ve yerel düzeyde eğitim kurumları, yerel yönetimler, İŞ-KUR ve KOSGEB il teşkilatları, ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, mesleki eğitim ve istihdam alanlarında aktif olan sosyal ortaklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılacak. ADAPTESK projesiyle sürdürülebilir eğitim ve danışmanlık modeli oluşturulacak ve proje sonuçları ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Uyum yetenekleri ve rekabet güçleri arttırılan esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olmak hayal değil. Projenin ilimiz, teşkilatımız ile esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim