• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Adapazarı Belediyesi Yangına Hazırlıklı

Adapazarı Belediyesi Yangına Hazırlıklı
Adapazarı Belediyesi personelinden oluşan 26 kişilik personele İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre acil durumlarda müdahale edebilmeleri için "Uygulamalı...

Adapazarı Belediyesi personelinden oluşan 26 kişilik personele İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre acil durumlarda müdahale edebilmeleri için "Uygulamalı Yangın Eğitimi" verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri kapsamında Adapazarı Belediyesi personelinden oluşturulan 26 kişilik Acil Durum Ekibi'ne belediye binasında eğitim verilerek, Fen İşleri Müdürlüğü bahçesinde uygulamalı yangın tatbikatı yapıldı. İş Güvenliği ve Yangın Arama Kurtarma Tahliye Eğitmeni Mehmet Yaman, Acil Durumlarda ilk yapılması gerekenlerle ilgili bilgi vererek, acil durumlarda yangın söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri olmak üzere dört ekibin olduğunu söyledi.

"PRİZDE BIRAKMAYIN"

Çoğunluğu dikkatsizlik, tedbirsizlik ve ihmalden çıkan yangınların insan hayatında derin izler bıraktığını ifade eden Yaman, " Ev aletleri asla prizlerde bırakılmamalı. Suyun elektriği çok iyi iletmesi nedeniyle elektrik yangınlarına asla su ile müdahale edilmemeli. Elektrik, doğalgaz yangınlarında, öncelikle elektrik şarteli indirildikten ve doğalgaz vanası kapatıldıktan sonra yangın tüpü ile yangına müdahale edilmeli" dedi.

TATBİKAT YAPILDI

Belediye binasında eğitim verilen personele daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü bahçesindeki açık alanda yangın tatbikatı yaptırıldı. Yangın tatbikatında, kurumda herhangi bir kaza ve yangın esnasında yangına nasıl müdahale edilir, neler yapılması gerekir ve neler yapılmaması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Yaman, yangın söndürme tüpleri kullanılırken rüzgarın mutlaka arkaya alınması ve en az iki metre mesafeden yangına müdahale etmek gerektiğini söyledi.

UYGULAMALI EĞİTİM

Adapazarı Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Merve Kardeş ve Leyla Çetin, yangında ilk müdahalenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, yangına ilk iki dakika içinde başlangıç safhasında müdahale edildiğinde mal ve can kayıplarının önlenebileceğini ifade ettiler. Adapazarı Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Leyla Çetin, "Personelin yangın söndürme tüpünü nasıl kullanacağını uygulamalı olarak görmesi olası durumlarda büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

Adapazarı Belediyesi Yangına Hazırlıklı

Adapazarı Belediyesi Yangına Hazırlıklı

Adapazarı Belediyesi Yangına Hazırlıklı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim