• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Adana’ya Engelsiz Fakülte

Adana’ya Engelsiz Fakülte
Adana Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliği ile "Engelsiz Fakülte"...

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliği ile "Engelsiz Fakülte" yolunda ilk adım atıldı. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin eğitim binası engellilerin kullanımına uygun hale getirildi.

"Engelsiz Mekan" projesi kapsamında çalışmaları tamamlanan Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin, plaket töreninde konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, "Umarız bu bir başlangıç olur ve diğer fakültelere de emsal teşkil eder. Engelli Meclisimiz Adana'da çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel mekanları engelsiz hale getirme çalışmalarını canla başla yürütüyor. Bu çalışmaların talimatını veren Başkan Hüseyin Sözlü'ye ve Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına çok teşekkür ediyoruz. Bugün ilk defa bir üniversitemizde engelsiz mekan çalışması yapıldı. Umuyoruz ki Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi bir başlangıç olur, üniversitemizdeki diğer fakültelere de emsal olur. Üniversitenin engelsiz üniversite olarak anılmasına öncülük eder" diye konuştu.

DİĞER FAKÜLTELERE ÇAĞRI

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise sağlık kadar eğitimin de engelliler için çok önemli olduğunu vurgulayarak, üniversitenin diğer fakülte yöneticilerine de "Engelsiz Mekan" çalışmalarına katılmaları için çağrıda bulundu. Karakaya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte'sinin engelsiz hale getirilmesi için, başvurudan itibaren yaklaşık 7-8 ay boyunca çalışıldığını ifade ederek, "Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve özellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Dekanı Alper Güvelve Dekan Yardımcısı İsmail Güneş'e çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Çukurova Üniversitesi fakülteleri içerisinde ilk kez erişilebilir bir bina haline gelmiş olmaktan gurur duyduklarını belirten Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Dekanı Alper Güvel, "Bu çalışmanın diğer fakültelere de emsal olacağına inanıyorum. Özellikle yeni yapılan binalarda erişilebilirliğin ilk gözetilmesi gereken konuların başında olmalı" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim