• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Adana’ya Çanakkale Zaferi Parkı

Adana’ya Çanakkale Zaferi Parkı
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova ilçesine 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni simgeleyen bir parkın yapılacağını açıkladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova ilçesine 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni simgeleyen bir parkın yapılacağını açıkladı. Zaferin 101. yıldönümüne denk düşen Halk Günü'nde müjde veren Çetin, "2017'nin 18 Mart'ına bu parkı yetiştireceğiz ve Anma Günü'nü de orada yapacağız" dedi.

ÇANAKKALE'YE ÖZEL BİR EKİP GİDECEK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in her hafta düzenlediği Halk Günü'ne 18 Mart'a denk geldiği için toplantıya bu kez Çanakkale Zaferi damga vurdu. Toplantıyı "Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diyerek başlatan Başkan Çetin, "Biz "Çanakkale Geçilmez" destanını yazan Mehmetçikleri manevi olarak ölümsüzleştirdik ama simgesel olarak da yaşatmak istiyoruz. Bunun için Çukurova ilçemizde bir Çanakkale Parkı yapacağız; bu amaçla özel bir ekip Çanakkale'ye giderek inceleme yapacak" dedi.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI OLMASIN

Ankara'da yaşanan katliamlara da değinen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ülke genelinde esen tedirginliğin hayatı olağan akışından çıkardığını ifade etti ve sözü 5 Nisan'da başlayacak Portakal Çiçeği Karnavalı'na getirerek şöyle dedi: Bu şartlar altında bence Portakal Çiçeği Karnavalı yapılmamalı. Bir tek insanın bile burnu kanamasın derken Allah korusun çok kötü şeyler olabilir. Olmayabilir de ama bu riski göze almamak gerekir, diye düşünüyorum. Yapılır ya da yapılmaz ama ben uyarı görevimi yapmak istiyorum" dedi.

ARAÇ İSTEDİLER, 10 DAKİKADA GETİRİLDİ

İbadethanelerin temizliği, altyapı onarımları, yol ve park bahçelerdeki düzenlemeler konusunda teşekkürlerin dile getirildiği Halk Günü'nde engelli vatandaşların dile getirdiği talepler de anında yerine getirildi. Aziz Ertan ve Nuray Yosun adlı kişilerin art arda "varsa tekerlekli sandalye istiyoruz" biçimindeki talepleri Başkan Soner Çetin'in verdiği talimat üzerine 10 dakika gibi bir süre içinde karşılandı. Engelli iki vatandaşın yaşadığı sevinci dile getirmesi üzerine alkış koptu. Başkan Çetin'in talimatı üzerine yaylalardaki ibadethanelerin temizliği için de ekipler görevlendirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim