• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Adana’nın Trafik Güvenliği Stratejisi Masaya Yatırıldı

Adana’nın Trafik Güvenliği Stratejisi Masaya Yatırıldı
"Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali...

"Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Durmuş Gençer başkanlığında gerçekleştirildi.

Trafikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda, 2015 yılında Trafik Güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan denetim, eğitim faaliyetleri, kaza istatistikleri incelenerek, gerekli değerlendirmeler yapıldı. Toplantının sonuç bildirgesinde şu tespit, karar ve ifadelere yer verildi:

"Mithat Özsan Bulvarı üzerinde ve çevresinde yapımı devam etmekte olan Entegre Sağlık Kompleksi, Yeni Adana Stadyumu, Bölge Adliyesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampusu inşaatlarının bitirilmesi ve Sarıçam ilçesinde giderek artan yapılaşmanın da etkisiyle bölgede trafik yoğunluğunu arttıracağı öngörüldüğünden, bu bölgede trafik güvenliğini ve düzenini sağlamaya yönelik yapılabilecek altyapı projeleri ile ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli çalışmaların yapılması.

Kış mevsiminin yoğun olarak yaşandığı, kar yağışının zaman zaman etkili olduğu yüksek rakımlı Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ ve Pozantı İlçelerinde şehir içi yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan araçlarda kış lastiği kullanımının zorunlu hale getirilmesi.

Trafik Kazalarında ölüm oranına etki eden en önemli faktörlerden olan emniyet kemeri kullanımının arttırılmasına ve şehir içi trafikte yoğun gürültü kirliliğine neden olan gereksiz korna kullanımının azaltılmasına yönelik farkındalık oluşturacak projeler hazırlanması amacıyla ilgili kurumlar tarafından işbirliği yapılması, konuları görüşülerek karara bağlanmıştır. Tüm yol kullanıcılarının trafikte diğer yol kullanıcılarına örnek olabilecek davranışlar sergilemesi dileği ile kazasız günler dileriz."

Adana’nın Trafik Güvenliği Stratejisi Masaya Yatırıldı

Adana’nın Trafik Güvenliği Stratejisi Masaya Yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim