• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Adanalı Sporcular Almanya’dan 51 Madalya İle Döndü

Adanalı Sporcular Almanya’dan 51 Madalya İle Döndü
Adana "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi" (THOM) yüzücüleri 10-14 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Wetzlar Kenti'nde gerçekleştirilen "Uluslararası...

Adana "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi" (THOM) yüzücüleri 10-14 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Wetzlar Kenti'nde gerçekleştirilen "Uluslararası 10. Frühjahrsschwimmfest 2016 Yüzme Yarışları"ndan 27'si altın toplam 51 madalya ile dönmeleri kentte sevinçle karşılandı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Almanya'da gerçekleştirilen uluslararası yüzme yarışlarına katılan TOHM sporcularının başarısından dolayı çok gururlandığını ve mutlu olduğunu, hedeflerinin milli takımlara daha çok sporcu kazandırmanın yanı sıra olimpiyatlara sporcu göndermek olduğunu söyledi.

Bir yılı aşkın süredir Adana'da bulunan TOHM Başantrenörü Martin Grabowski'nin deneyimlerini sporculara aktardığını, başarının ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini ifade eden Ataşbak, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Almanya'da gerçekleştirilen uluslararası yüzme yarışlarında Adana TOHM sporcularının güçlü rakipleri karşısında 27 altın, 16 gümüş ve 8 madalya olmak üzere toplam 51 madalya ile dönmeleri bizleri heyecanlandırdı. Uluslararası yarışmada Almanya'nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti ile Lüksemburg'dan katılan 42 takım ve 543 sporcu arasından 51 madalya kazanarak takım halinde Adana TOHM ikinciliği elde etti. Sistemli çalışmanın karşılığını aldık. Bu sonuçlarla doğru yolda olduğumuz kanıtlandı. Bizlere sürekli destek veren ve güvenen Adana Valimiz Mustafa Büyük olmak üzere, Yüzme Federasyonu'nun Adanalı Başkanı Ahmet Bozdoğan ile diğer emeği hizmeti geçenlere teşekkür ederim."

DERİN YERLİKAYA İLE ATAKAN MALGİR TURNUVANIN EN DEĞERLİ SPORCUSU SEÇİLDİ

Genç sporcularımız ilk kez katıldıkları uluslararası yarışlarda Adana ve ülkemizin sesini duyurduklarını ifade eden Ataşbak, "Beni mutlu eden başka bir gelişme de 14 sporcu ile gittiğimiz Almanya'da 14 sporcumuzun da madalya kazanmasıdır. Ayrıca TOHM sporcuları içinde 6'şar altın kazanan Derin Yerlikaya ile Atakan Malgir'in turnuvanın en değerli performans sporcuları seçilmeleridir" dedi.

Bu arada, Martin Grabowski, Almanya'dan uluslararası müsabakayla ilgili getirdiği flamayı İl Spor Müdürü Ataşbak'a armağan etti.

Almanya'da kürsüye çıkan Adanalı sporcuların isimleri şöyle:

Derin Yerlikaya: 6 altın

Atakan Malgir: 6 altın

Eylül Gürkan : 2 altın, 1 gümüş

Beste Özkan: 2 gümüş, 1 bronz

Doğa Babacan: 3 altın, 2 gümüş

Mustafa Kaan Kıykım: 2 altın, 3 gümüş, 1 bronz

Mustafa Sevenay: 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz

Yaşar Sakar: 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz

Hüseyin Doğan: 1 gümüş

Berkay Güllü: 1 altın

Enis Kirveli: 1 altın

Kürşat Yılmaz: 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz

Murat Görkem Narman: 1 gümüş, 1 bronz

Yiğit Ahmet Güzelce: 2 gümüş, 2 bronz

Adanalı Sporcular Almanya’dan 51 Madalya İle Döndü

Adanalı Sporcular Almanya’dan 51 Madalya İle Döndü

Adanalı Sporcular Almanya’dan 51 Madalya İle Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim