• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Adana’dan Sur’a Kardeşlik Mektubu: “Bunu Ömür Boyu Sakla”

Adana’dan Sur’a Kardeşlik Mektubu: “Bunu Ömür Boyu Sakla”
Adana'dan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör gölgesi altında eğitim gören öğrencilere gönderilen 40 bin kitabın içerisinde "Bunu ömür boyu sakla"...

Adana'dan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör gölgesi altında eğitim gören öğrencilere gönderilen 40 bin kitabın içerisinde "Bunu ömür boyu sakla" dipnotuyla gönderilen bir mektup, duygu dolu anlar yaşattı.

Adana Valiliği'nin terör saldırıları altındaki Diyarbakır'ın Sur ilçesinde zor şartlar altında eğitim gören öğrencilere yönelik başlattığı kitap yardımı kampanyasında 5 günde 11 ton ağırlığında 45 bin kitap toplandı. Gönüllü öğrenciler, hikaye ve romanlarını kardeşleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Kampanya kapsamında bugün Adana Valiliği'nde tören düzenlendi. Sur'daki öğrencilere kitap gönderen çocuklar, eğitimin herkesin öncelikli hakkı olduğunu ve Sur'daki öğrencilerin çok büyük zorluklarla kendilerini yetiştirmeye çalıştıklarını hatırlattı.

"BENİ UNUTURSAN BU BEZE BAKARAK HATIRLAYABİLİRSİN"

Yardım kitaplarından birisinin arasına iliştirilmiş not ise dikkat çekti. Yasemin B. imzasıyla yazılan ve "Sevgili arkadaşım" başlığıyla gönderilen kardeşlik mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Sen bu mektubu okurken ben çok mutlu olacağım. Çünkü eğitiminden geri kalan çocuklara ilk defa yardım yapacağım. Hıı bu arada, benim adım Yasemin. Senin adını çok merak ediyorum. Senin için hikaye, kalem, silgi, açacak, sözlük, defter, test, kağıt ve boyalar kattım. Ama daha fazla bir şey bulamadım. Eğer sen mutlu olduysan bil ki ben de mutlu olmuşum demektir. Bunların yanında küçük bir bez var. Eğer beni unutursan bu beze bakarak beni hatırlayabilirsin. Beni hatırlarsın ama ben seni unutursam ne ile hatırlayacağımı bilmiyorum. Şu anda mutluluktan ne yazacağımı bilmiyorum. Sevgiyle kal, hoşça kal. Sevgilerimle. Bunu ömür boyu sakla."

"ÇOCUKLARIMIZIN KAYIPLARINI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Adana Valisi Mustafa Büyük ise terörle mücadele kapsamında bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle o bölgedeki çocukların eğitiminde aksaklıklar olduğunu söyleyerek, "Bir mesaj vermek istiyoruz. Bu mesajın merkezinde yine kitap; bilginin kaynağı, eğitimin temel dayanağı. Kitapla birçok meseleyi çözebiliriz. Kitap okumaktan hiçbir şartta uzak durmayacağız. Adana'daki çocuklarımız oradaki arkadaşlarına aslında bir mesaj veriyorlar. Gönüllerinin bir olduğunu söylemeye çalışıyorlar. Kitapla da destekliyorlar. Bugün göndereceğimiz bu destekle güzel bir mesaj verdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra da devam etmeye çalışacağız. Terörle mücadeleyi bizler yapacağız ama terörle mücadeleden en fazla zarar gören çocuklarımız. Bu noktada o çocuklarımızın kayıplarını telafi etmeye çalışıyoruz. Bizim kardeşlik hukukumuz, milletimizin birliği beraberliği hiçbir şekilde bozulamaz. Çocuklarımız da oradaki kardeşlerine bu mesajı vermeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Toplanan bir kamyon dolusu kitap, törenin ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesine gönderildi.

Adana’dan Sur’a Kardeşlik Mektubu: “Bunu Ömür Boyu Sakla”

Adana’dan Sur’a Kardeşlik Mektubu: “Bunu Ömür Boyu Sakla”

Adana’dan Sur’a Kardeşlik Mektubu: “Bunu Ömür Boyu Sakla”

Adana’dan Sur’a Kardeşlik Mektubu: “Bunu Ömür Boyu Sakla”

Adana’dan Sur’a Kardeşlik Mektubu: “Bunu Ömür Boyu Sakla”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim