• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Adana'daki TIR'ı durduran savcılar tutuklanacak mı?

Adana'daki TIR'ı durduran savcılar tutuklanacak mı?
CHP, TBMM'nin gündemine iki önemli iddiayı daha getirdi. İlk iddiada Adana'daki TIR olayında 2 savcı casusluk suçundan tutuklanacak, ikinci iddia ise Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Tarım Bakanı Eker'in Rıza Sarraf'ın uçağı ile gezdiği...

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, iki önemli iddiayı TBMM gündemine getirdi. Tezcan, Adana'daki TIR olayıyla ilgili 2 savcının casusluk suçundan tutuklanacağını öne sürdü. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de yolsuzluk olayından tutuklanan Rıza Sarraf'ın uçağı ile yurt dışı gezilerine gittiklerini iddia etti. Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekeler, Adana'daki TIR olayı ve İran kökenli Azeri iş adamı Rıza Sarraf ile ilgili önemli iddiaları gündeme getirdi ve şöyle dedi:

İKİ SAVCI TUTUKLANACAK

''Adana'nın yeni Cumhuriyet Başsavcı vekili, TIR soruşturmasını yapan emniyet görevlileri hakkında casusluk soruşturması başlattı. Bu soruşturmayı emniyet mensupları ile sınırlı tutmayıp, arama emrini veren savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman’ın da casusluk soruşturması kapsamına dahil edilip, ibreti alem olsun diye tutuklanacakları konuşuluyor.”

YOKSA ÜZÜLÜRSÜNÜZ

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ı arıyor, ‘Kırıkhan’a giden savcıyı arama yapmaktan vazgeçir, TIR'ın MİT kontrolünde olduğunu tespit etsin, aksi halde aramayı yapacak savcı dahil hepiniz çok üzüleceksiniz’ diyor. Bu tehdit suçudur. İpek, telefonu yanındaki Adalet Bakanı’na veriyor. Bakan da Bağrıyanık’a ‘İhbara konu TIR, MİT’e aittir. Savcı arama yapamaz, yetkini kullanarak derhal savcıyı görevden aldığına dair yazıyı emniyete ve jandarmaya gönder’ diyor.

BAKANIN FEZLEKESİ

Tır olayıyla ilgili Adalet Bakanı hakkında fezleke hazırlandı. Fezlekenin mağduru Başsavcı Süleyman Bağrıyanık. Şüpheli ise Bekir Bozdağ. Suç; yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs. 1 Ocak 2014 tarihinde Kırıkhan civarında bir ihbar üzerine savcılığın bir TIR’ı durdurup arama istemesi olayında savcıların ve savcının emrindeki adli kolluğun görevini yapmasını engellemek üzere hükümetin bütün güçleri, Valiyi ve Bakanı da devreye sokarak soruşturmaya müdahale etmişlerdir.

SARRAF'IN UÇAĞI

Eski bakan Zafer Çağlayan, Rıza Sarraf’ın uçağına binip umreye gitmişti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Tarım Bakanı Mehdi Eker de aynı uçakta uluslararası seyahatler yapmıştır. Ayakkabı kutusu faili olan ve ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar bulunan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da aynı uçağın içindedir. Kaynak: Gazeteport

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim