• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Adana'daki gösteride bir çocuk öldü

Adana'daki gösteride bir çocuk öldü
Diyarbakır Lice'deki gösterilerde 2 kişinin hayatını kaybetmesini protesto için Adana'da düzenlenen gösteride 15 yaşındaki İbrahim Aras aldığı darbeyle olay yerinde yaşamını yitirdi.
Adana'da, Lice'de 2 kişinin ölmesi protesto edilirken, eylem sırasında bir kişi  hayatını kaybetti. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği gösteride 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın başından aldığı darbeyle olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Bazı görgü tanıkları, İbrahim Aras'ın elindeki cismin polislere atmak istediği sırada patladığını, bazı kişiler ise biber gazı kartuşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.

Olayların yaşandığı mahallede gelişmeleri takip eden Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, gösteride bir kişinin öldüğünü doğrularken, ölüm şekliyle ilgili soruları cevapsız bıraktı.

Merkez Seyhan ilçesi Güneykuşak Bulvarı’nda barikat kurup yolu yaya ve araç trafiğine kapatan göstericilere polis gaz bombası ve TOMA ’larla müdahale etti. Göstericiler de polise havai fişek, taş ve molotofla karşılık verdi. Olaylar sırasında   15 yaşındaki İbrahim Aras'ın başından aldığı darbeyle olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Görgü tanıkları ‘Akrep’ tipi bir zırhlı polis aracından herhangi bir gösterinin olmadığı bölgede nedensiz yere atılan ses bombasının başına isabet etmesi sonucu 15 yaşındaki Aras'ın yaşamını yitirdiği iddiasında bulundu.

Dicle Haber Ajansı'na göre Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet mahallesi'nde Metro mevkinde görgü tanıklarının polisin Akrep tipi bir zırhlı araçtan attığını aktardığı ses bombası olduğu belirtilen bir cisim 15 yaşındaki İbrahim Aras isimli çocuğun ölümüne yol açtı. Zırhlı araçtan atıldığı belirtilen cismin kafasına isabet ettiği Mardin doğumlu olduğu öğrenilen Aras, olay yerinde hayatını kaybetti. Aras'ın hayatını kaybetmesinin ardından polislerin içerisinde bulunduğu zırhlı aracın hızla olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Çevredeki yurttaşlar ise Aras'ın cenazesinin başına geldiklerinde kafasının büyük bir bölümünün koptuğunu gördü.

Bazı kaynaklarda ise “Göstericilerin cesedinin alınmasını engellemeye çalıştığı kişinin, el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiğinin tahmin edildiği belirtildi” ifadesi yer aldı.

ANF ve DİHA, 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın polisin attığı gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu hayatını geçtiği bilgisini geçerken, AA’nın servis ettiği haberde, “Göstericilerin cesedinin alınmasını engellemeye çalıştığı kişinin, el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiğinin tahmin edildiği belirtildi” ifadesi yer aldı.

Merkez Seyhan ilçesi Güneykuşak Bulvarı’nda barikat kurup yolu yaya ve araç trafiğine kapatan göstericilere polis gaz bombası ve TOMA’larla müdahale etti.

Cumhuriyet savcısını, çocuğun hayatını kaybettiği yere BDP İl Başkanı Uğur Bayrak götürdü. Hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın kesin ölüm sebebi otopsi sonucu belli olacak.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Güney Kuşak Bulvarı'nda yaşandı. Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olayları bahane edip korsan gösteri yapan gruba polis aralıklarla müdahale etti. Barikat kurup yolu yaya ve araç trafiğine kapatan göstericiler, burada önlem alan çevik kuvvet ekiplerine taş, havai fişek ve molotof bombaları ile saldırdı. Polis grubu, tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı.

Bu sırada, bir kişinin öldüğü bilgisi geldi. Polis bunun üzerine, olay yerine cumhuriyet savcısını çağırdı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de olay yerine geldi. Göstericiler polisin olay yerine gelmesini istemedi. Bunun üzerine BDP İl Başkanı Uğur Bayrak da olay yerine geldi ve hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın bulunduğu yere cumhuriyet savcısını götürdü.

Göstericinin el yapımı bomba mı yoksa polisin attığı gaz fişeğinden mi hayatını kaybettiği belirlenemedi. Ceset, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken eylemciler "Şehit namırın" sloganları atıp cenaze aracının önünde yürüdü. 

Olayların yaşandığı Hürriyet Mahallesi'nde İbrahim Aras'ın kafasının parçalanarak ölümünün ardından, yüzleri maskeli göstericiler polislerin sokağa girmesini engelledi. Bu sırada silah sesleri duyuldu. Ölüm olayının duyulmasının ardından olay yerine giden BDP Adana il yöneticileri, gerginliği yatıştırmak için çaba gösterdi. İbrahim Aras'ın cesedinin üzeri bir bez parçası ve gazete kağıtlarıyla örtüldü. Tansiyonun düşmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, polis ekipleriyle birlikte cesedin bulunduğu sokağa geldi. Yapılan ön incelemenin ardından İbrahim Aras'ın cenazesi, Seyhan Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cenazenin götürülmesinin ardından, eylemciler zırhlı polis aracına taş ve molotof kokteyller atarak saldırdı. Polis aracı, bölgeden uzaklaştı.

BDP İL BAŞKANI: GÜVENLİK GÜÇLERİ CİNAYET İŞLEDİ

Adli Tıp Kurumu'na gelen BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, İbrahim Aras'ın ölümünden polisi sorumlu tuttu. İbrahim Aras'ın, Akrep tabir edilen zırhlı aracın içindeki polislerin hedef gözeterek vurduğunu iddia eden Uğur Bayrak, şunları söyledi:


"Bugün şehrimizde bir cinayet daha işlendi. Bu cinayeti de güvenlik güçleri işledi. Akşam üstü saat 17.00 sıralarında Adana'nın Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde, Lice katliamını protesto etmek isteyen yurttaşlar, yaptıkları eylemde polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya geldiler. Orada Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait beyaz bir Akrep'in kapısını açıp, hedef gözeterek kafasından vurdular. Söylemekte bile zorluk çekiyorum, beyni ve kafası darma dağın olmuştur. Olay yerine ilk geldiğimizde ortak savaş alanı gibiydi. Bizim üzerimize de gaz ve su atıldı. Emniyet güçleriyle defalarca görüşmemize rağmen bizi dinlemediler. Üzerimize Akrepleri sürdüler. Oradaki görgü tanığının anlattığına göre çocuğun vurduğunu söylenince polisler, 'Bir kuş vurduk' diye dalga geçmişler. Böyle dalga geçer gibi bir tavır içine girilmiş. Ben insanım diyen biri bunu yapmaz. Bunun adına cinayet mi, katliam mı dersiniz, ben isim dahi bulamıyorum."

Başkan Uğur Bayrak, cenazenin yarın sabah Adli Tıp Kurumu'ndan alınacağını, saat 11.00'da Dağlıoğlu Mahallesi'nde kitlesel bir yürüyüşle Küçükoba Mezarlığı'na götürüp, toprağa vereceklerini duyurdu.

CHP MİLLETVEKİLİ DEVELİ'DE OLAYIN TAKİPÇİSİ

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de Adana Adli Tıp Kurumu'na gelip, İbrahim Aras'ın ölümüyle ilgili bilgi almaya çalıştı. Bir çocuğun ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Develi, hem yetkililer, hem BDP yöneticileri, hem de aileden kişilerle görüştüğünü belirtip, "Bu üzücü ölümün nasıl olduğunun ortaya çıkarılması lazım. Ben Cumhuriyet Savcısı ile yaptığım görüşmede olayın yaşandığı bölgedeki MOBESE kayıtlarının, akrep ve TOMA'lardaki kamera kayıtlarının incelenmesini istedim. Bu işi polis mi yaptı, bomba mı patladı. Gerçek ortaya çıksın istiyoruz" diye konuştu.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim