• BIST 9756.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Adana'da uyuşturucu operasyonu

Adana’da bayram öncesinde yol denetimlerini sıklaştıran polis, doğu illerinden temin edilen ve İstanbul’a sevkiyatı gerçekleştirilmek istenen 402 kilogram kubar esrara el koydu.
Adana’da yaklaşan ‘Kurban Bayramı’ öncesinde yol denetimlerini sıklaştıran polis, zehir tacirlerine ağır darbe vurdu. Durumundan şüphelenilerek durdurulan araçlarda yapılan aramalarda toplam 402 kilo kubar esrar ele geçirilirken, olayla ilgili olarak da 5 kişi gözaltına alındı.
 
DENETİMLER ARTTIRILDI
 
‘Kurban Bayramı’ nedeniyle kent genelindeki çalışmalarını sıklaştıran Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yol denetimlerine de ağırlık verdi. Merkez ilçe Sarıçam’da otoban üzerinde yer alan İncirlik Park Alanı’nda kontrol noktası oluşturan polis, Yusuf B. (40) yönetimindeki 42 CJK 16 plakalı kamyonu durdurarak arama yaptı.
 
328 KİLO 100 GRAM ESRAR
 
Kamyonun kasasında yapılan aramalarda paket ve çuvallar içine gizlenen toplam 328 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirdi. Olayla ilgili olarak kamyon sürücüsü Yusuf B. ile birlikte araç içinde bulunan Halil K. (39) ve Benhür K. (45) gözaltına alındı. Söz konusu kamyon emniyetin bahçesine çekilirken, sorguları tamamlanan zanlılar da ‘uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.
 
‘DİYARBAKIR’ BAĞLANTISI
 
Uyuşturucunun, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör amaçlı uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı yapanlara yönelik olarak, 1 Ekim’de gerçekleştirilen hava destekli operasyondan kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, çalışmalarını da sıklaştırdı. Piyasa değeri yaklaşık bir milyon TL olduğu belirtilen kubar esrara el konulmasıyla birlikte 500 bin kişinin de zehirlenmesinin önüne geçildiği kaydedildi.
 
2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA
 
Öte yandan, ‘Kurban Bayramı’ öncesinde denetimlerini aralıksız olarak sürdüren KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yine otoban üzerinde yaptıkları denetimler sonucunda 91 kilo 900 gram kubar esrar daha ele geçirirken, olayla ilgili olarak 2 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltındaki zanlıların, emniyetteki sorgularının ardından ‘uyuşturucu madde imal ve ticareti’ suçundan adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim