• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Adana’da Tıp Bayramı Etkinlikleri Başladı

Adana’da Tıp Bayramı Etkinlikleri Başladı
Adana Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı hafta etkinliklerini Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Salonu'nda biz dizi etkinlikle başlattı.

Adana Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı hafta etkinliklerini Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Salonu'nda biz dizi etkinlikle başlattı.

Etkinlikte, "Ben bir hekimim" başlıklı konuşma yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, "Ben bir hekimim, kalp atışlarını ilk dinleyen benim. Ben bir hekimim, dünyaya merhaba dediğinde sana ilk dokunan ve ilk çığlığını duyan ve dünyayı bırakırken en son fısıltılarını da işiten benim. Ben bir hekimim, kimsenin bakmaya bile yüreğinin elvermediği yaralarını saran benim. Ben bir hekimim, herkes bıraksa da her koşulda elini tutan benim. Ben bir hekimim, annenden sonra hangi yaşta olursan ol çıkardığın idrar miktarından, gaitanın kıvamına kadar yüzünü dahi buruşturmadan bakabilen benim. Ben bir hekimim, içim ne kadar yanarsa yansın senin acını, senin hastalığını kendimden de öte önceleyen benim. Ben bir hekimim, uyumasam da, aç kalsam da senin başında nöbet tutmaktan hiç vazgeçmeyen benim. Dileğim; sorunlarım, eğitimim ve onurum için beni koruyup, kollamaya çalışan ve haklarımı savunan meslek odamın daima var ve işlevsel olmasıdır. Her türlü fırtınada dayanıklı bir ağaç kökü gibi bizleri bir arada tutmaya devam etmesidir. Ben bir hekimim, çünkü hekimler aydınlıktır tüm karanlıklara. Çünkü hekimler aydınlıktır karanlıklara. 14 Mart Pazartesi geleneksel Beyaz Yürüyüşümüze hepinizi davet ediyoruz. Gelin beraber yürüyelim ve bembeyaz bir nehir aksın Adana sokaklarında" dedi.

Daha sonra Prof. Dr. Seval Güneşer Kendirli, "14 Mart'ın tarihçesi ve hekimin hastalarına empati kurması', Uzman Dr. Berna Şeker Yılmaz ise "Standart insan odaklı ve kaliteli tıp ve asistan eğitimi" başlıklı birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katkı veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Kültür Müdürü Güven Boğa'ya teşekkür belgesi verildi.

Daha sonra konuşmacılara teşekkür plaketi verilmesi ile "İlk Çağdan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi" kitabının editörleri Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve Dr. Haluk Uygur ile kitabına katkı koyan 13 yazara ödülleri verilmesinin ardından açılış kokteyline geçildi.

Gece, Semiha Yankı ve İskender Doğan'ın sahne almasıyla devam etti. Ünlü sanatçılar seslendirdikleri nostaljik parçalarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonunda Adana Tabip Odası yönetimi sanatçılara çiçek ve teşekkür plaketi verdi.

Etkinliğe, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tuncer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, oda, sendika ve meslek örgütü temsilcileri, akademisyenler, hekimler, sağlık çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Adana’da Tıp Bayramı Etkinlikleri Başladı

Adana’da Tıp Bayramı Etkinlikleri Başladı

Adana’da Tıp Bayramı Etkinlikleri Başladı

Adana’da Tıp Bayramı Etkinlikleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim