• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Adana’da “Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi"

Adana’da “Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi" Adana Gençlik Hizmetleri...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi" Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan ile Yüreğir Gençlik Merkezleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Yüreğir Gençik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu, projenin ilkinin 20 Mart Pazar günü Ankara'da Atatürk Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen konferansla öğrencilerin bilgilendirildiğini, ikincisinin Adana'da gerçekleştiğini, projenin 81 ilde Gençlik Merkezleri ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında öğrencilere yönelik konferanslarla aktarılacağını belirterek, konuşmacı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ile katılımcılara teşekkür etti.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Yüreğir Çok Amaçlı Salonu'nda "60'lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslararası Gelişmeler Işığında Analizi" başlığı altında konferansta yaptığı konuşmada 50 yılda çeşitli ekonomik krizler, müdahaleler ve sonrasında yaşananlar ile günümüze kadar olan bölümü tarihsel kesitler halinde anlattı.

PROF. DR. SOFUOĞLU: "GENÇLER HER ALANDA BİLGİ SAHİBİ OLMALI"

Konferansa gösterilen ilginin kendini mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Sofuoğlu, gelecekte ülke yönetiminde görmeyi arzuladığı gençlerin her alanda bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizerek, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Tarihini bilmeyen geleceğini belirleyemez. Bu bağlamda; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje çok anlamlı. Bu sayede gençleri bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. 20 Mart Pazar günü Ankara'da başlattığımız projeyi 81 ilde gerçekleştireceğiz. Konferanslar zinciri 14 Ekim Cuma gününe kadar sürecek. Konferanslarda, 40 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni yetişen nesillerin bilinçli ve donanımlı olması lazım. Yerli ve milli düşünmeleri ülkeye sahip çıkmaları gerekiyor. Batı medeniyetinin tarihine ve bugününe baktığımızda genel olarak sömürgeci tutum sergilediğini görülür. Ülke olarak siyasi, ekonomik olarak güçlü olduğumuz dönemlerde sömürgeci devletlerin bizlere bakışı ve yaklaşımı değişir."

Etkinlikte konuşan Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu ile Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, gençlik merkezinin faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi verdiler.

Konferansa, Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Seyhan Rotary Anadolu Lisesi yönetici ve öğrencileri ile gençlik merkezi lider ve üyeleri, gönüllü gençler katıldı.

PROF. DR. EBUBEKİR SOFUOĞLU KİMDİR?

1968 yılında Adapazarı'nda doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde bitirdi(1992). Yüksek Lisansını "Genel Olarak ve Nizam-ı Cedit Dönemi İtibariyle Osmanlı Sosyal Düzeni" (Sosyal Siyaset Anabilim Dalı) tezi ile İstanbul Üniversitesi'nde yapıp(1994), 1998 yılında "Yeniden Yapılanma Sürecinde Islahatların Yeri ve I.Meşrutiyet" (Sosyoloji) tezi ile doktorasını Sakarya Üniversitesi'nde tamamladı.Hendek Meslek Yüksek Okulunda 2004 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında doçentliğe yükseldi. 2009 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne geçiş yaptı ve 2013 yılında profesörlüğe yükseldi. İngilizce, Rusça, Arapça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça bilmektedir.

Yayınlanan birçok kitapları ve ödülleri bulunan Prof. Dr. Sofuoğlu evli ve 4 çocuk babasıdır.

Adana’da “Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi"

Adana’da “Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi"

Adana’da “Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi"

Adana’da “Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim