• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Adana’da “Rönesans” Dönemine Sayılı Günler Kaldı

Adana’da “Rönesans” Dönemine Sayılı Günler Kaldı
Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) önderliğinde 2015 yılı Mart ayında inşaatına başlanılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nde yolun yarısına ulaşıldı.

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) önderliğinde 2015 yılı Mart ayında inşaatına başlanılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nde yolun yarısına ulaşıldı.

Tamamlandığında 1550 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin sağlık sektöründe gerçekleştirdiği en büyük projeler arasında yerini alacak olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü binasının dış cephesinin tamamlanmak üzere olduğu ve diğer tüm disiplinlerde inşaatın hızlı bir biçimde devam ettiği açıklandı.

RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, RSY CEO'su Kaan Ekermen, Rönesans Sağlık Yatırım'ın bu konudaki iş ortağı Meridiam'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Thierry Déau ve Meridiam'ın üst düzey yöneticileri, finansal kapanışta yer alan uluslararası bankaların üst düzey yöneticileri ve diğer yetkililer, "Kamu Özel İşbirliği-PPP" (Public Private Partnership) modeli kapsamındaki yatırım projelerinin dev adımlarından biri olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün son yapısal beton döküm etkinliğine katıldı.

Kamuya ait yatırımların özel sektör tarafından yapılması ve belli bir süreyle devlete kiralanarak belirli hizmetlerin sağlanması yönteminin kullanıldığı Kamu Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeli kapsamında inşaatı süren kampüsü yerinde tetkik eden uluslararası bankaların üst düzey yöneticileri, Bursa, Elazığ ve Yozgat'ta inşaatları devam eden projelerle ilgili de bilgi aldılar.

Toplam yatırım bedeli 540 milyon Euro olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nde 12 ay içerisinde 550.000 m2 inşaat alanının betonarme işlerinin tamamlandığını açıklayan RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Bursa'daki PPP hastane projemiz için temel atma sürecinin de tamamlandığının, Elazığ'da ise son sismik izolatörünün montajının yapıldığının bilgisini verdi.

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün bu konuda önemli ve ilk adım özelliğini taşıdığını kaydeden Yanıkömeroğlu, "Bu projelerin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sağlık alanında en büyük yatırımları arasına gireceğini öngörüyoruz. 2020 yılına kadar ülkemizde PPP hastane projelerine, yaklaşık toplam 4,7 milyar Euro yatırım yapmayı öngörüyoruz" dedi.

RÖNESANS HOLDİNG HAKKINDA

Dr. Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında Rusya St. Petersburg'da kurulan Rönesans Holding, dünyanın 21 farklı ülkesinde de ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor.

İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteren holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında ENR listesinde 37'inci sırada yer alıyor; aynı listede Avrupa'nın en büyük 10'uncu müteahhitlik şirketi.

3 milyar dolar global ciro ve 5 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan holdingin hedefi, orta vadede inşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmek.

Rönesans Holding bugün 40 bin çalışanı ile alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayi tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makine fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri inşa ediyor.

Halen Türkiye, Rusya, Türkmenistan, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Libya, Irak, Katar, S. Arabistan, Gabon, Nijerya, Cezayir, Fas, Mozambik, Almanya, Avusturya, Finlandiya, Hollanda İsviçre ve İsveç'te faaliyetlerini sürdüren Rönesans, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa ülkelerinde yeni projelere imza atmayı hedefliyor.

MERİDİAM ULUSLARARASI YATIRIM FONU HAKKINDA

Meridiam kamu altyapı projelerinde uzmanlaşmış, uzun vadeli görüşe sahip global bir yatırım ve varlık yönetimi şirketidir. 2005 yılında, mevcut CEO'su Thierry Déau tarafından kurulan şirket, bütün paydaşların çıkarlarını ortak paydada buluşturan bağımsız bir kuruluştur.

OECD ülkelerinde yetkili kamu kurumlarıyla, projelerin tasarım aşamasından 25 yıla kadar varan uzun dönem işletmesine kadar her aşamada yakın temas halinde bulunan, kamu altyapı geliştirmesi, inşası ve işletmesi odaklı çalışan bir altyapı fonu olan Meridiam, özsermaye ve özsermaye türevleriyle topluma değer sağlayan altyapı projelerine yatırım yapmaktadır. Şirketin yatırım alanları; ulaşım sektörü (karayolu, demiryolu, liman) ve yeni kamu altyapı (sağlık, eğitim, çevre tesisleri ve çeşitli kamu binaları) ihtiyaçlarına yönelik kamu özel ortaklığı projelerini kapsamaktadır. Varlıklarının toplam değeri 2.8 milyar Euro olan Meridiam şu anda 9 tanesi Kuzey Amerika'da olmak üzere 32 projeyi yürütmektedir. E18 Motorway Koskenkylä-Kotka (Finland), Port of Miami Tunnel (USA), Montreal University Hospital Research Centre (CRCHUM) (Canada), A5 Motorway (Germany), Long Beach Courthouse(USA), Fulcrum LIFT (England) bunlardan bazılarıdır.

Adana’da “Rönesans” Dönemine Sayılı Günler Kaldı

Adana’da “Rönesans” Dönemine Sayılı Günler Kaldı

Adana’da “Rönesans” Dönemine Sayılı Günler Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim