• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Adana’da Paralel Operasyonu

Adana’da Paralel Operasyonu
Adana'da dün sabah saatlerinde 10 kişinin gözaltına alındığı Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonunun merkezindeki Altın Çocuk Derneği'nin, yapmadığı...

Adana'da dün sabah saatlerinde 10 kişinin gözaltına alındığı Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonunun merkezindeki Altın Çocuk Derneği'nin, yapmadığı işin parasını almak için belediye aleyhine trilyonluk icra işlemi başlattığı ortaya çıktı.

FETÖ-PDY'ye bağlı çalıştığı bilinen Altın Çocuk Derneği'nin yapmadığı işin parasını almak için Büyükşehir Belediyesi'nden faiziyle birlikte icradan 1,2 trilyon lira almaya çalıştığı ortaya çıktı.

SEÇİME 18 GÜN KALA SÖZLEŞME!

Alınan bilgiye göre, polis operasyonu ile sonuçlanan skandal hortum girişimi şu şekilde gelişti;

Büyükşehir Belediyesi ile Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği İktisadi İşletmesi arasında 12 Mart 2014 tarihinde, seçime 18 gün kala 1milyon 930 bin bedelli "Seyhan, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezleri Kurulması ile İşletilmesi İşi" protokolü imzalandı ve 14 Mart 2014 tarihinde de Büyükşehir Belediyesi yer teslimi yaptı.

PDY OPERASYONLARI BAŞLAYINCA BELEDİYE 2 İLÇE PROTOKOLÜNÜ İPTAL ETTİ

Ülke genelinde Paralel Yapıya yönelik operasyonların başlaması üzerine Büyükşehir Belediyesi, iş programında değişiklik yaparak, Sarıçam ve Çukurova İlçelerinde Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezleri kurulması işini iptal etti. Durumu 17 Mart 2014 tarihinde Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği İktisadi İşletmesi'ne resmi yazıyla bildirdi. Böylece derneğin uhdesinde sadece Seyhan'da oluşturulan Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi kaldı.

SEYHAN İÇİN ÖDEME YAPILIYOR

Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 7 Mayıs 2014 tarihinde Seyhan'daki Şakirpaşa Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi'ne ait 1,5 aylık hakedişi (14.03.2014-30.04.2015) Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Teknik Şartnamedeki esaslar incelendikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe KDV dahil 141.000 TL. ödeme yapıldı.

DERNEK PARANIN TAMAMINI İSTEDİ

MHP'li Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinden sonra paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bu dernekle yapılan sözleşmeyi askıya aldırdı. Bu uygulamadan sonra uzun süre sessizliğe bürünen dernek, tam 1 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi'nden yapmadığı işlerin parası için 10 Nisan 2015 tarihinde icra işlemi başlattı.

FAİZİNİ DE İSTEDİLER

Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Sarıçam ile Çukurova ilçelerinin 17 Mart 2014 tarihinde programdan çıkartılmasına rağmen, bunu görmezden geldi. 12 Mart 2014 tarihinde imzalanan sözleşmeyi "delil" gösteren dernek avukatı, Adana 14'üncü İcra Dairesi kanalıyla Adana Büyükşehir Belediyesi'nden faiziyle birlikte toplam 1 milyon 187 bin 965 TL'yi talep etti.

BELEDİYENİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, icra takibine itiraz etti. Mahkemeye, Seyhan ve Çukurova İlçelerinin programdan çıkartıldığını belgeleriyle beyan etti. Seyhan'daki merkezle ilgili 1 hakediş yapıldığını ve bedelinin de ödendiği bildirildi. Belediye avukatları, başka bir hak ediş olmadığını, istenen paranın yasa dışı olduğunu beyan edince, itiraz kabul edildi ve icra takibi durduruldu.

TÜM BELGELER POLİSTE

Büyükşehir Belediyesi avukatları, süreçle ilgili tüm belgeleri Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti. Dosyayı inceleyen polis, operasyon için düğmeye bastı. Başkan Hüseyin Sözlü'nün talimatı ile askıya alınan ödemeler ve icra işlemine belgeli itiraz sonucu mahkeme, kamunun 1.2 trilyon lirasının, Cemaate yakın Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ne aktarılmasını son anda engelledi.

Adana’da Paralel Operasyonu

Adana’da Paralel Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim