• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Adana’da Özel Spor Tesisleri Denetlendi

Adana’da Özel Spor Tesisleri Denetlendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü daire başkanları ve uzmanları Adana'da faaliyet gösteren özel spor salonlarını denetlediler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü daire başkanları ve uzmanları Adana'da faaliyet gösteren özel spor salonlarını denetlediler.

Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanı Osman Gümüş, Sağlık İşleri Daire Başkanı Opr. Dr. Adnan Hasanoğlu, şube müdürleri Necati Erol, İbrahim Gilan, Memur Burcu Özbek, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Uyanık, Spor Şube Müdür Halit Yılmazel ve Özel Beden Eğitim ve Spor Tesislerinden Sorumlu Şube Müdürü Senem Açıkgöz ile Sportif Eğitim Uzmanı Duygu Tekik Akgünler'den oluşan heyet, Adana'daki Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri'nde yaptıkları incelemeler sonunda belirledikleri eksiklerin giderilmesi için tesis sorumlularına süre tanıdılar.

SPOR TESİSLERİNİN MİMARİ YAPISI ENGELLİLERE YÖNELİK OLMALI

Spor Kuruluşları Daire Başkanı Gümüş, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri'nin faaliyetleri hakkında bazı kriterlerin bulunduğunu, buna uymayan tesis sorumlularının uyarıldığını belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Öncelikli hedefimiz özel spor tesislerinin yönetmeliğe uygun hareket etmeleridir. Genel temizlik ve hijyen kurallarına uyulması, tesislerde sporcu sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin ortadan kaldırılması, sağlığa uygun bulmadığımız enerji içeceklerini bulundurulmaması çok önemlidir. Ayrıca, tesis kapılarında açılış, kapanış saatlerinin yazılı olması, mutlaka ecza dolabı, yangın tüpleri ve merdivenlerinin faal durumda olup olmadığı, spor yapılan alanlar içerisinde kesici sivri uçların olmaması, faaliyet gösteren salonların kendilerine en yakın sağlık kuruluşlarıyla anlaşma yapmaları , sağlık kurumunun tabelasının herkes tarafından görülecek bir yere asılmasına özen gösterilmeli. Hepsinden önemlisi, spor tesislerinin mimari yapısı engellilere yönelik yapılmalı. Rampaların yanı sıra mutlaka engelli tuvaleti olmalı. Genel anlamda vatandaşların sağlıklı, bilinçli, çağdaş tesislerde spor yapması için denetimleri artıracağız."

Gümüş, özel spor tesislerinde standarttı yakalamaya çalıştıklarını, ceza vermeden ziyade spor tesislerinin hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

"RUHSATSIZ SPOR SALONUNA İZİN YOK"

Gümüş, Adana'da faaliyet gösteren 14 özel spor salonun bulunduğunu, açılış ve yeterlilik belgesi olmayan spor tesislerinin İl Spor Müdürlüğü'ne başvurarak işlemlerini tamamlaması gerektiğini, aksi halde cezai mayide uygulanacağını, komisyon üyeleri tarafından belirli aralıklarla periyodik kontroller yaparak bu konuda tavizsiz bir yaklaşım içinde bulunduklarını söyledi.

Ruhsatı bulunmayan özel spor salonlarına ruhsatın alınması için faaliyet göstermeksizin bir aylık bir süre verildiğini, bu süre içinde ruhsatın alınamaması halinde salonun mühürleneceğini ifade eden Gümüş, bu konuda Spor Genel Müdürlüğü'nün çok ciddi talimatı bulunduğunu belirtti.

Gümüş, spor salonlarında metrekare olarak belirlenmiş salon standardının yanı sıra hijyen ve dizayn şekillerinin de nasıl olması gerektiği konusunda işletmecilere teknik bilgiler verdiklerini de sözlerine ekledi.

"YASAKLI DOPİNG YAPICI MADDELER LİSTESİ GÖRÜLÜR YERE ASILMALI"

Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) yakın bir zamanda açıkladığı yasaklı maddeler listesinin Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandığını hatırlatan Sağlık Daire Başkanı Dr. Adnan Hasanoğlu, "Gençlik Spor Bakanlığı olarak özellikle spor yapanların enerji içecekler kullanmamaları konusunda çok titiz davranıyoruz. Konuyla ilgili olarak WADA'nın yayınladığı yasaklı maddeleri ihtiva eden görsel materyalleri özel spor salonu işletmecileri, 50x70 ebadında bir afiş hazırlayarak salonun en görünür yerine asmak zorunda. Biz denetimlerimizde bu görselleri de takip ediyoruz" diye konuştu.

Adana’da Özel Spor Tesisleri Denetlendi

Adana’da Özel Spor Tesisleri Denetlendi

Adana’da Özel Spor Tesisleri Denetlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim