• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Adana'da kuduz paniği

Adana'da kuduz paniği
Adana'nın Seyhan ilçesinde sokak kedisinin bir kadını ısırması üzerine mahallede kuduz paniği yaşandı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde sokak kedisinin bir kadını ısırması üzerine mahallede kuduz paniği yaşandı. Yapılan testlerde kadını ısıran kedinin kuduz olduğu tespit edildi.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi 69010 Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre; ismi açıklanmayan bir kadını mahallede bir kedi ısırdı. Kedinin ısırdığı kadın, hastaneye gitti. Konu, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Kediyi gözetim altına alan ekipler, yapılan incelemelerin ardından kedinin kuduz olduğunu tespit etti. Bunun üzerine mahalle karantinaya alındı. Ardından Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından "Bu mahallede kuduz hastalığı nedeniyle karantina uygulanmaktadır" yazısı asıldı.

Yazının asılmasıyla mahallede kuduz paniği yaşandı. Mahallelerinde ilk kez böyle bir olayın gerçekleştiğini söyleyen Sümer Mahallesi Muhtarı Ülkü Okay, "Mahallemizde kedinin bir vatandaşı ısırdığını duyduk. Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden geldiler. Sümer Mahallesi'nde kuduz vakası olduğunu söylediler. Bugün gelip vatandaşa tutanak tutuldu. Kedilerin toplanması, ölmüş kediler varsa hiç dokunmadan 174'e bildirilmesi ya da muhtarlığımıza bildirilmesini istiyoruz. Mahallemizde ilk kez böyle bir vaka gerçekleşti." diye konuştu.

Münir Hasarcı isimli mahalle sakini ise "O kadar çok kedi var ki, biz onlara bakıyoruz ama yetkililerden bu kedilerin aşılanmasını istiyoruz. Çok sayıda kedi var, sadece 24 tane bizim evin önünde var. Bizler de tedirgin oluyoruz. Kuduz olayı varmış. Yetkililerin bir an önce bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, mahallede bulunan tüm başı boş kedi ve köpeğin yakalanarak aşılama yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Mahallede çok sayıda başı boş kedinin olduğu görüldü.Cihan

Adana'da kuduz paniği

Adana'da kuduz paniği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim