• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Adana’da İlkokullararası Mendil Kapmaca Turnuvası

Adana’da İlkokullararası Mendil Kapmaca Turnuvası
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun (ÇOSKK), çocuk oyunlarının yeniden hayat bulması için başlattığı etkinlikler çerçevesinde düzenlenen,...

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun (ÇOSKK), çocuk oyunlarının yeniden hayat bulması için başlattığı etkinlikler çerçevesinde düzenlenen, "2016 Adana İlkokullararası Mendil Kapmaca Turnuvası" sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüreğir Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen turnuvaya Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinden 8 takım katılarak kıyasıya yarıştı. Turnuva sonunda Yüreğir Anadolu Efes İlkokulu 1.'lik kürsüsüne çıkarken, Yüreğir Kışla İlkokulu 2. oldu. Ertuğrul Gazi İlkokulu ile Kurttepe İMKB İlkokulu ise 3.'lüğü paylaştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkıları, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuva çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Minik yarışmacılar sahada hünerlerini büyük maharetle sergilerken, tribünlerdeki veliler heyecanlı dakikalar yaşadılar ve yarışmacı çocuklara tezahüratları ile destek verdiler.

Turnuvada 1. olan Yüreğir Anadolu Efes İlkokulu, 7 Mayıs'ta Mersin'de yapılacak bölge turnuvasında Adana'yı temsil edecek.

UNUTULAN OYUNLARA HAYAT VERİLİYOR

ÇOSKK Mendil Kapmaca Federasyonu Adana İl Temsilcisi Bülent Dağ ve Sek Sek Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mustafa Boybek ve Birdir Bir Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ömer Kıvrak hayli renkli görüntülere sahne olan turnuvaya katılan okulların öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, "ÇOSKK, unutulmaya yüz tutan, geçmişte büyüklerimizin oynadığı oyunları yaşatmak ve onları gelecek kuşaklara aktarmak, aynı zamanda çocuklarımızın teknolojinin getirdiği hantallıktan kurtularak daha hareketli ve sağlıklı bir yaşama sahip olması için bu etkinlikleri önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere yaymayı planlamaktadır. Oyunlar, bencilliğin yerine paylaşma duygusunun egemen olmasına vesile olmakta, ekip ruhu ile mücadelenin önemini anlatmaktadır. Dolayısıyla bu oyunlar ve turnuvalar çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimlerine son derece olumlu etkiler yapmaktadır. Turnuvaya iştirak eden ve gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Adana’da İlkokullararası Mendil Kapmaca Turnuvası

Adana’da İlkokullararası Mendil Kapmaca Turnuvası

Adana’da İlkokullararası Mendil Kapmaca Turnuvası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim