• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Adana'da Güven Parti 47'nci kez basıldı

Adana'da Güven Parti 47'nci kez basıldı
Adana’da Güven Parti İl Başkanlığı’na düzenlenen 47. operasyonda, bu kez tombala malzemelerini betonu delerek gizledikleri ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, nisan ayından bu yana 46 operasyon düzenlediği Güven Parti Adana İl Başkanlığı’nda yine tombala oynandığı ihbarını adı.

"TOPLANTI YAPIYORDUK" DEDİLER

Daha önceki operasyonlarda "yangın var" diyerek kaçmaya çalışan, engelli tuvaleti yapan, kanalizasyon açan, türlü türlü sistem yapan tombalacılar, bu kez de inanılmaz bir sistemle tombala malzemelerini saklamaya çalıştı. Polis 47’nci operasyonda kapıyı açtırıp içeri girdiğinde, içeridekiler tombala oynamadıklarını toplantı yaptıklarını söyledi ancak polis inanmayarak arama yaptı.

BETONU DELMİŞLER

Polis yaptığı arama sırasında tombala oynanan salondaki bir masanın ayrı durduğunu fark etti. Polis masayı kaldırıp altındaki halıyı da çektiğinde beton zeminin delinerek buraya gizli bölme yapıldığını gördü. Bunun üzerine ucuna çengel takılan bir halatı aşağıya indirdiklerinde tombala malzemelerinin orada olduğu görülerek bu sistemle malzemeler yukarı çıkartıldı.

kon14_1415263763_3869.jpg
Tombala malzemelerinin ele geçirilmesiyle birlikte Güven Parti Adana İl Başkanı B.A.’nın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Tombala oynayan 76 kişiye ise Kabahatlar Kanunu’na göre 89’ar lira para cezası verildi. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

PARTİ OLDUĞU İÇİN KAPATILAMIYOR

Güven Parti İl Başkanlığı yapan B.A.’nın daha öncede kooperatif, dernek adı altında tombala oynattığı ancak onların yerel düzeyde kapatılma yetkisi olduğu için tombala oynarken yakalandıktan hemen sonra kapatıldığı bu nedenle B.A.’nın Güven Parti’nin İl Başkanlığını alarak tombala oynatmaya başladığı öğrenildi. Polisin 47’nci baskını yapmasına rağmen tombala oynanan yer parti olduğu için yerel düzeyde kimse partiyi kapatamıyor.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim