• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Adana’da Elektrik Tüketimi Soğukta 5 Kat Arttı

Adana’da Elektrik Tüketimi Soğukta 5 Kat Arttı
Adana'da, etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle tüketicilerin elektrikli ısıtıcı kullanımının artması ve mevcut abone sözleşmelerindeki...

Adana'da, etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle tüketicilerin elektrikli ısıtıcı kullanımının artması ve mevcut abone sözleşmelerindeki bağlantı anlaşma güçlerinin üzerinde tüketim yapılması nedeniyle trafolarda aşırı yüklenmeden kaynaklı kesintiler yaşandığı bildirildi. Toroslar EDAŞ ekipleri, Adana ili genelinde sürdürülebilir enerji sağlayabilmek adına oluşabilecek kesintilere karşı tedbirlerini artırdı.

Adana ilinde 1 Ocak'ta başlayan olumsuz hava koşulları nedeniyle tüketicilerin elektrikli ısıtıcı kullanımına ağırlık vermeleri ve mevcut abone sözleşmelerindeki bağlantı anlaşma güçlerinin 5 kat üzerinde tüketim yapması nedeniyle trafolarda aşırı yüklenme kaynaklı kesintiler yaşandı. Bu afet durumu nedeniyle planlanan ve kamuoyuna açıklanan kesintilerin dışında Adana genelinde Ocak ayının ilk haftasında aşırı yüklenmeden dolayı şebekedeki 15 adet trafoda hasar meydana geldi.

Bu dönemde; şebekede bulunan 5 adet elektrik dağıtım trafosu ve 1 adet alçak gerilim panosu yandı, 115 adet iletken kopması, 15 adet yüksek gerilim ve 250 adet alçak gerilim koruma elemanı arızası ve 185 adet yüksek gerilimde muhtelif şebeke arızaları meydana geldi.

ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİLİYOR

Toroslar EDAŞ'ın vardiyalı çalışan tüm arıza ekipleri 24 saat esasına göre mesaili olacak şekilde çalışmaya devam ederken, öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru taşıyan iletken kopmalarına müdahale edildi. Bu süreçte ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon azami ölçüde sağlandı.

Tüm bu tedbirler sonucunda 1 Ocak- 8 Ocak tarihleri arasında toplam 17 bin adet arıza ihbarı gelirken, söz konusu arızaların yüzde 95'ine müdahale edildi. Geri kalan arızalara ise en kısa sürede müdahale edilerek enerji vermek için Toroslar EDAŞ ekipleri çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Adana’da Elektrik Tüketimi Soğukta 5 Kat Arttı

Adana’da Elektrik Tüketimi Soğukta 5 Kat Arttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim